Hirdetés

Nem csökken a szülés esélye, ha csak egy embriót ültetnek be

Nem csökkenti az esélyeket a mesterséges megtermékenyítésben részt vevő nőknél, ha csak egy embriót ültetnek be a szakemberek - derült ki egy amerikai jelentésből.

meddőség, IVF, lombikbébi, mesterséges megtermékenyítés |

MTI Hírek 2011 ;8

A mesterséges megtermékenyítés (IVF) során rendszerint több embriót ültetnek be. Ezáltal jelentősen növekszik a nők esélye arra, hogy ikrekkel legyenek terhesek, ugyanakkor emelkedik az anyákat és a babákat fenyegető kockázatok is - egyebek mellett a terhesség alatti cukorbaj, a koraszülések és az agyi katasztrófa aránya.

Az Iowai Egyetem kutatói szerint viszont fejlett technológiával lehet javítani a születési rátán, ha csak egy embriót ültetnek be olyan fiatal nőkbe, akiknek a szakvélemény szerint jó esélyük nyílhat arra, hogy terhesek legyenek. Az orvostudomány termékenységgel foglalkozó ágának amerikai társasága szerint 35 éves kor alatt nem tanácsos két embriónál többet beültetni.

Amerikai statisztikák szerint a mesterséges megtermékenyítés révén fogant gyerekek mindössze egy százalékát adják az amerikai születéseknek évente, az ikreket tekintve viszont már 17 százalék ez az arány.
meddőség, IVF, lombikbébi, mesterséges megtermékenyítés

2011-10-24 22:12:10

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop