ÚJ

Egy 67 éves görög nagymama hordta ki lánya gyermekét

A világ legidősebb béranyája lett az a 67 éves nagymama, akinek görög orvosok segítettek kihordani lánya gyermekét.


Hivatalosan is világrekorder lett a 14 évnyi lefagyasztás után megtermékenyített petesejt

Hivatalosan is elismerte a Guinness Világrekordok, hogy a világon egyedülállóan hosszú ideig, 14 évig tartó fagyasztás után termékenyítettek meg petesejtet egy argentin klinikán 2013-ban. Az így született kislány, Yanina már hároméves.


A bioetikai kérdésekért felelős szervezet is jóváhagyta a "háromszülős" megtermékenyítést Nagy-Britanniában

A Humán Termékenységi és Embriológiai Hatóság (HFEA) is jóváhagyta Nagy-Britanniában a háromszülős mesterséges megtermékenyítési eljárást: a súlyos, örökletes betegségek továbbadásának megelőzésére kifejlesztett módszert a szigetországban engedélyezték a világon először.


Szülés lefagyasztott petefészekszövet visszaültetés után

A világon először született baba olyan petefészekszövet beültetésével, amit még az anya gyerekkorában fagyasztottak le. Az első ilyen baba születése új reményt jelent olyan nők számára, akik rákbetegség, vérképzőszervi vagy immunbetegség miatt veszítenék el a termékenységüket.


Engedélyezhetik a háromszülős megtermékenyítést Nagy-Britanniában

Zöld jelzést adott a független tudományos bizottság a háromszülős mesterséges megtermékenyítéses eljárásnak Nagy-Britanniában. A súlyos, örökletes betegségek továbbadásának megelőzésére kifejlesztett módszert elsőként a világon ebben az országban engedélyezhetik, ha a bioetikai kérdésekért felelős szervezet is jóváhagyását adja.


Két anyja és egy apja van

Megszületett a világon az első olyan gyermek, aki háromszülős mesterséges megtermékenyítéssel jött a világra, a New York-i New Hope meddőségi központban, közölték kutatók a New Scientist című tudományos folyóiratban.


Meddőség - tények és tévhitek

A meddőség nem a nők problémája. Valójában a meddőségért fele-fele arányban felelősek a férfiak és a nők.


Lombikbébi kezelés: új módszer

Kétszeresére növelheti a lombikbébi kezelések eredményességét egy Izraelben kifejlesztett eljárás.


Megvétózta a portugál államfő a béranyaságot szabályozó törvényt

A portugál államfő megvétózta a meddőség bizonyos eseteiben béranyaságot engedélyező törvényt, és arra kérte a parlamentet, hogy a jogszabály újraszövegezésénél vegye figyelembe az élettudományi etikai nemzeti tanács (CNECV) ajánlásait.


Őrizetbe vették a mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó hírhedt olasz nőgyógyászt

Őrizetbe vették az olasz hatóságok Severino Antinori olasz professzort, akit egy spanyol nővér azzal vádol, hogy engedélye nélkül távolította el petesejtjeit milánói meddőségi klinikáján.


| | 3 | | | | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop