ÚJ

Ombudsman: súlyos visszásságot okoz a donorhímivarsejtek segítségével történő reprodukciós eljárások szüneteltetése

Az alapvető jogok biztosa szerint az érintett párok, valamint egyedülálló nők önrendelkezési jogával és a családalapítás szabadságával összefüggő súlyos visszásságot okoz, hogy 2015 júniusa óta szünetelnek Magyarországon a donorhímivarsejtek segítségével történő reprodukciós eljárások.


A Krio Intézet csak donorspermaprogramját állította le

A Krio Intézet változatlanul működik tovább, kizárólag donorspermaprogramját állította le, még a múlt év nyarán - közölte az intézet szerdán az MTI-vel.


Beszünteti tevékenységét a legnagyobb magyar spermabank

Beszünteti tevékenységét az ország legnagyobb spermabankja, miután az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) tavaly nyáron vizsgálatot indított, majd feljelentést tett illegális szervkereskedelem miatt - írta pénteken a Magyar Idők.


Mesterséges megtermékenyítést érintő kutatás fejeződött be a PTE-n

A mesterséges megtermékenyítési technikák hatásfokának jelentős emelését célzó kutatás fejeződött be december közepén a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.


Lengyelországban leállítják a lombikbébi-program állami finanszírozását

Az új lengyel kormány leállítja a vitatott lombikbébi-program állami finanszírozását Konstanty Radziwill egészségügyi miniszter döntése nyomán, érvénytelenítve az előző kormány határozatát - jelentette a lengyel sajtó szerdán.


Meghosszabbította a vitatott lombikprogram finanszírozását a távozó lengyel egészségügyi miniszter

Meghosszabbította további négy évvel a mesterséges megtermékenyítés kezelését támogató, sokat vitatott kormányprogram finanszírozását Marian Zembala távozó lengyel egészségügyi miniszter.


Terhesség a rák kezelése után

Az elmúlt évtizedekben jelentősen megnőtt a fiatalkori rákbetegség túlélési esélye. A rák kezelése ugyanakkor meddővé tehet. Teherbe eshetnek azok a fiatal nők, akiknél a sugárkezelés vagy kemoterápia előtt eltávolítják, utána pedig visszaültetik az egyik petefészket vagy annak egy részét.


Tíz év alatt háromszorosára nőtt a mesterséges megtermékenyítésre jelentkező egyedülálló brit nők száma

Tíz év alatt háromszorosára nőtt a mesterséges megtermékenyítésre jelentkező egyedülálló brit nők száma, amely szakértők előzetes adatai szerint 2014-ben először átlépte az ezret.


Nyílt napot hirdetett a spermabankokba a világ legnagyobb webáruháza

Az egészségügyi szolgáltatások felé nyitott a Kína és a világ legnagyobb webáruháza, a Taobao, amely első lépésként megnyitotta három napra a spermabankokat az online közönség előtt, miközben apasági tesztek és termékenységi vizsgálatok ajánlatával bővítette kínálatát.


A lengyel szenátus is jóváhagyta a mesterséges megtermékenyítést szabályozó törvényt

A lengyel parlament felsőháza szűk többséggel elfogadta pénteken a mesterséges megtermékenyítést szabályozó, heves társadalmi vitákat kiváltó törvényt.


| | | 4 | | | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop