ÚJ

A mesterséges megtermékenyítést szabályozó törvényt fogadta el a lengyel szejm

Heves parlamenti és társadalmi vita után elfogadta csütörtökön a lengyel parlament alsóháza, a szejm a meddőség gyógyítását szabályozó, ezen belül a mesterséges megtermékenyítés elveit megfogalmazó törvényt.


Új módszer a meddőség kezelésében

A külföldön már hosszabb ideje alkalmazott PGD-A eljárás segítségével a lombikbébi-programok során az orvosok ki tudják választani a bizonyosan életképtelen, vagy súlyos genetikai rendellenességet hordozó embriókat az anyaméhbe történő visszaültetés előtt.


Három szülő, egy magzat

A brit lordok háza is jóváhagyta azt a törvényt, amely lehetővé teszi a háromszülős embrió létrehozását lombikbébi programokban. A törvény elfogadásával Nagy-Britannia lett a világ első országa, amely engedélyezi embrió DNS-ének megváltoztatását az anyába történő beültetés előtt.


Engedélyezték egy 50 éves olasz nőnek, hogy megszülje halott férje gyerekét

Engedélyezték egy 50 éves olasz nőnek, hogy beültessék neki évekkel ezelőtt lefagyasztott petesejtjeit, noha férje, akinek hímivarsejtjeivel annak idején a petesejteket megtermékenyítették, már hosszú ideje halott.


A brit alsóház engedélyezte a háromszülős embrió módszerének lehetőségét lombikbébi programokban

A brit parlament alsóháza kedden engedélyezte a háromszülős embrió létrehozásának lehetőségét lombikbébi programokban.


Orvosi tévedés miatt idegen asszony gyermekét szülte meg egy lengyel anya

Tévedésből nem az anya, hanem egy idegen nő petesejtjét használták mesterséges megtermékenyítés során az észak-lengyelországi Szczecin orvosi egyetemének nőgyógyászati klinikáján, az egészségügyi miniszter eljárást kezdeményezett az ügyben.


Döntött az osztrák törvényhozás a humán reprodukcióról szóló törvényről

Az osztrák törvényhozás szerdán döntött a humán reprodukcióról szóló törvénymódosításról, amely heves vitát váltott ki a parlamentben.


Áttörést értek el a pécsi egyetemen a mesterséges megtermékenyítés kutatásában

A mesterséges megtermékenyítések világszinten eddig 34-35 százalékos sikeressége az 50 százalékot is elérheti, amennyiben a gyakorlatban is alkalmazzák a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) kidolgozott új módszert.


Három év börtönbüntetést szabtak ki Romániában illegális petesejt-kereskedelemért

Jogerősen három év börtönbüntetésre ítélt a román legfelső bíróság több orvost, akiket illegális petesejt-kereskedelem miatt találtak vétkesnek - közölte szerdán a Mediafax hírügynökség.


Törvényben tiltaná be a fizetett béranyaságot Thaiföld

A fizetett béranyaság törvény általi betiltását tervezi Thaiföld Gammy, a Down-kóros baba esete után.


| | | | 5 | | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop