ÚJ

Világszerte 5 millió lombikbébi született már

Elérte az 5 milliót a mesterséges megtermékenyítéssel született gyerekek száma 1978 júliusa óta, amikor világra jött Louise Brown, az első lombikbébi - derül ki az Európai Humán Reprodukciós és Embriológiai Társaság (ESHRE) közleményéből, amelyet a szervezet július 1-től 4-ig Isztambulban megrendezett éves találkozója alkalmából adtak ki.


A fiatalon mesterséges megtermékenyítésen átesett nőknél nagyobb a mellrák kockázata

A fiatal korukban mesterséges megtermékenyítési programban (IVF) részt vett nőknél nagyobb a mellrák kifejlődésének kockázata, mint azoknál, akik nem estek át ilyen kezeléseken - állapították meg ausztrál kutatók.


Támogatná a három szülős embrió módszerét egy brit bioetikai csoport

Egy befolyásos brit bioetikai csoport szerint bizonyos örökletes betegségek magas kockázata esetén lehetővé kellene tenni a lombikmódszert választó szülőknek, hogy két nő petesejtjét használhassák fel az embrió létrehozásához.


Meddőség és lisztérzékenység

A Columbia Egyetem kutatóinak vizsgálata szerint a megmagyarázhatatlan okból meddő nők körében az átlagosnál több a lisztérzékeny (cöliákiás).


Hatszáz gyereke született egy spermadonornak

Legalább 600 gyereke született egy osztrák tudósnak spermadonorként.


Petesejttermelő őssejteket mutattak ki a női petefészekben

Megdőlni látszik az a hat évtizedes orvosi dogma, amely szerint a lányok meghatározott petesejtkészlettel jönnek a világra: amerikai kutatók ugyanis nők petefészkében petesejttermelő őssejteket mutattak ki.


Az akupunktúra fokozhatja a lombikbébi-kezelés sikerét

Az akupunktúra fokozhatja a teherbeesés esélyét a lombikbébi-programban részt vevő nők esetében - állapították meg szakemberek a témában eddig született kisebb tanulmányok átfogó elemzése során.


Felesleges 3 embriót beültetni a lombikbébi-eljárásnál

A brit termékenységi kezelések eredményének áttekintése azt mutatja, hogy nem született nagyobb eséllyel gyereke azoknak a nőknek, akiknek három vagy több megtermékenyített embriót ültettek be azokhoz képest, akiknek csak kettőt.


Az elhízással összefüggő meddőség okai

Az elhízott nők körében gyakori a meddőség, ennek okait azonban nem sikerült feltárni, és valójában megfelelő kezelés sem létezik. A Johns Hopkins-egyetem kutatói most egérkísérletek során arra a meglepő felfedezésre jutottak, hogy a már régóta első számú gyanúsítottnak tartott inzulinrezisztenciának nem sok köze van a 2. típusú diabéteszben, policisztás ovárium-szindrómában és metabolikus szindrómában szenvedő nők meddőségéhez.


Tizennyolc évvel a megtermékenyítés után jött világra egy izraeli baba

Megtermékenyített petesejtjének lefagyasztása után tizennyolc évvel szülte meg gyermekét egy izraeli nő.


| | | | | | | | 9 | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop