Weboldalak a menopauzáról

Sok nő, ha csak meghallja a szót, "változás", máris kiszalad a világból. Pedig a menopauza természetes állomása a nők életének, mégis sok a kellemetlen velejárója. A hormonok megőrülnek, a nők hangulata gyakran változik, hőhullámok jelentkeznek, emellett el kell fogadniuk, hogy többet nem lehet gyermekük, de van egy-két hosszabb távú jelenség is: a csontritkulás vagy a szívbetegségek megnövekedett rizikója. De félni semmiképpen nem szabad! Az orvosok rengeteget tettek azért, hogy a klimaxszal együttjáró félelmeket csökkenthessék. Emellett pedig az interneten is egy sor olyan site található, amelyek információikkal segítenek hozzá a női testben ilyenkor zajló folyamatok jobb megértéséhez, a helyzet nyugodtabb kezeléséhez.

web, internet, menopausa, nők, nÅ‘k | The New York Times Health News Service   Medincorp | Myers, A.

Midlife and Menopause Support Group

https://www.span.com.au/midlife/index.html

Ezt a weboldalt kifejezetten a menopauza korában lévő nők megsegítésére készítették. A csoport céljaival és programjaival is megismerkedhetünk ezen az oldalon. A site bőséges információt kínál a változás korában lévő nőknek, és mindenkit arra buzdít, hogy tudatos döntéseket hozzon a saját egészségével kapcsolatban. Linkeket is találhatunk a hasonló tematikájú weboldalakra, illetve listát a hasonló szervezetekről, elérési lehetőséggel. Igen hasznos a menopauza és az oszteoporózis kapcsolatáról szóló, alapos írás, illetve ebben az a 15 rizikófaktor, amit mindenképpen észben kell tartani.

North American Menopause Society

https://www.menopause.org

Ez talán a leginformatívabb web site erről a témáról. A könnyen kezelhető tartalomjegyzék átnézése után hamar kiválasztható a minket leginkább érdeklő rész. Találunk információt a hormonokról, a tünetekről, a különféle gyógyszerekről - bármiről, ami csak ebben a témában szóba jöhet. Azt is megtudhatjuk, hogy a társaság (a NAMS) mikor és hol tart gyűléseket vagy megbeszéléseket, és természetesen ezekre jelentkezni is lehet ezen az oldalon. Ha pedig még ez sem lenne elég, bőven vannak linkek is más weboldalakra, amelyeket kategória szerint csoportosítottak.

Menopause

https://www.nih.gov/health/chip/nia/menop/men1.htm

Ezen a National Institutes of Health által támogatott weboldalon igazán könnyű eligazodni. A National Institutes on Aging szerkesztésében készülő site még a sebészeti menopauzáról is szót ejt, amikor a petefészkek műtéti eltávolítása váltja ki a sokkal nehezebben elviselhető tüneteket. Rengeteg tippet kaphatunk, hogy táplálkozással és testmozgással miként legyünk egészségesebbek. Érdekes és hasznos rész a menopauza-menetrend, amely az összes olyan jelenséget tartalmazza, amelyen valamikor a folyamat során minden nőnek át kell esnie.

Menopause-Another Change is Life

https://www.plannedparnethodd.org/WOMENSHEALTH/menopause.htm

Egyszerre informatív és személyes web site a Planned Parenthood szerkesztésében. Minden egyes kategória mellett egy-egy nő visszaemlékezéseit találjuk az adott jelenségről vagy időszakról. A site a hagyományos és az alternatív gyógyászati módszerekről szóló ismertetők mellett a híres Kegel-gyakorlatokról is tájékoztat. Olvashatunk a HRT-ről, a hormonpótlásról, illetve az ERT-ről, az ösztrogénpótlásról is, nem kerülve meg az előnyök és veszélyek korrekt értékelését sem.

Megjelent: Medical Tribune News Service

| web, internet, menopausa, nők
2002-08-01 00:47:05
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop