Kísérleti fázisban a Viagra női változata

A virginiai egyetemen most tesztelik azt nők számára kifejlesztett gyógyszert, amely hatásában hasonló a Viagrához. A tesztoszteron-tartalmú zselé a nők libidóját fokozza.

libidó, tesztoszteron | InforMed Hírek6   InforMed | Dobos, L.
Az amerikai nők mintegy egyharmada érintett a kérdésben, egyes szakemberek szerint ez a legáltalánosabb szexuális probléma a nők körében.

Az első fázisban 25 nőn próbálják ki a szer hatását. A részvétel feltétele a 30 és 65 közötti életkor, petefészek eltávolítás utáni állapot, ösztrogénpótló terápia volt, valamint az, hogy az illetőnek gondot okoz libidója elvesztése. A petefészek eltávolítása, mint ismeretes, mesterségesen menopauzát okoz, ami gyakran jár a libidó csökkenésével vagy elvesztésével.

A LibiGel nevű zselét a felkar bőrébe kell dörzsölni, ahonnan a hormon a következő 24 óra folyamán felszívódik. A kutató szerint azért jobb ez a termék a korábbi tesztoszteron-pótlóknál, mert a hormonszint állandó lesz, hatása pedig hasonló a természetes tesztoszteronéhoz.

A Fázis II. klinikai kísérlet során, amelyet 17 intézményben végeztek, a LibiGel 283 százalékkal növelte a résztvevők szexuális élményét.

The Associated PressThe Associated Press
| libidó, tesztoszteron
2008-01-06 21:57:34

Web Design & Development Prowebshop