Libidó tapasz nőknek

Az Intrinsa néven forgalomba kerülő tapasz kizárólag vényre lesz kapható, azoknak a nőknek készült, akiknél korai menopauza miatt csökkent a libidó, ők lesznek jogosultak a receptre.

libidó, tapasz, tesztoszteron | InforMed Hírek5   InforMed | Dobos, L.
A gyártó szerint, bár ez az első gyógyszer a csökkent libidó ellen nők számára, semmiképp sem nevezhető a „női Viagrának”.

Nagy-Britanniában egymillió körül van azoknak a korai menopauzában lévő nők száma, akiknél igen erős vérzés vagy hasi fájdalom miatt a méhé- és petefészek is eltávolításon estek át. A műtét a tesztoszteron szint csökkenésével jár, mely főszerepet játszik a nemi vágy kialakulásában. A csökkent libidó sok keserűséget és aggodalmat okoz a párkapcsolatban.

A kis adagokban tesztoszteront kibocsájtó tapaszt a hasfalon kell viselni. Az 500 méheltávolításon átesett nő bevonásával végzett vizsgálat szerint 74 százalékos volt a javulás a nemi élet terén.

A gyógyszer önmagában nem oldja meg a csökkent libidóval kapcsolatos „összetett okokból” eredő gondokat. A nemi vágy csökkenésének számos oka lehet, pszichés vagy környezeti okok. Az orvos feladata, hogy mindezekkel foglalkozzék, és ne csupán egy gyógyszeres kezelést írjon elő.

BBC News
| libidó, tapasz, tesztoszteron
2007-03-28 13:33:00

Web Design & Development Prowebshop