ÚJ

Egyszerű teszttel akár 20 évesen megjósolható lehet a menopauza ideje

Egyszerű vérteszttel lehet majd megállapítani, mikorra várható egy fiatal nőnél a menopauza azzal a módszerrel, amelyet hétfőn mutattak be kifejlesztői a Rómában megkezdődött európai termékenységi konferencián.


A hormontapasz veszélytelenebb lehet a nők számára

Kisebb valószínűséggel alakul ki agyi érkatasztrófa azoknál a változó korban lévő nőknél, akik a hormon-helyettesítő terápia (HRT) során alacsony dózisú hormontapaszokat használnak tabletták helyett - jelentették be kanadai szakemberek.


Hőhullámok és hormonok

A hormonpótló terápia nem minden nő számára a legjobb megoldás. Előnye, hogy enyhíti a hőhullámokat, az éjszakai verítékezést és a hüvely szárazságát, javíthat az alvás minőségén, a hangulaton és a koncentrálóképességen.


Kalciumhiány menopauzában – és amit ellene tehetünk

A csontok a szervezet építőkockái, nélkülük a test olyan lenne, akár egy zsák, nem lenne ereje, képtelen lenne a mozgásra. A csontok számos ásványi anyagot tartalmaznak, erősségüket a csontsűrűség (BMD) mutatja. A kalcium fontos szerepet játszik a csontok kialakulásában.


Kétes a gyógynövények haszna menopauzában

Lehet, hogy kár az időért és a pénzért, ha valaki menopauzás tüneteire gyógynövény-kivonatokat használ. Egy új kutatás nem támasztja alá ezek hasznosságát


A menopauza legkellemetlenebb tünete az alváshiány

Egy nemrégiben publikált vizsgálat szerint a nők legnagyobb problémája a menopauza elején az alváshiány és az álmatlanság.


Kísérleti fázisban a Viagra női változata

A virginiai egyetemen most tesztelik azt nők számára kifejlesztett gyógyszert, amely hatásában hasonló a Viagrához. A tesztoszteron-tartalmú zselé a nők libidóját fokozza.


Felülvizsgálják a hormonpótló kezelések ajánlásait

A menopauzával foglalkozó nemzetközi társaság, az IMS korszerűsítette 2004-es ajánlásait a posztmenopauza korában levő nők hormonpótló terápiájával kapcsolatban. 2004 óta egyes megfigyelésen alapuló vizsgálatok további információkra derítettek fényt ezzel kapcsolatban.


Hormonmentes gyógyszer a menopauza tüneti kezelésére

Amerikai kutatók egy új hormonmentes gyógyszert tesztelnek a menopauza (klimax) kellemetlen tüneteinek, a hőhullámok és az éjszakai izzadás enyhítésére, eddig általában jó eredménnyel.


Libidó tapasz nőknek

Az Intrinsa néven forgalomba kerülő tapasz kizárólag vényre lesz kapható, azoknak a nőknek készült, akiknél korai menopauza miatt csökkent a libidó, ők lesznek jogosultak a receptre.


| | | 4 | | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop