ÚJ

Kevesebb nő kap hormonpótló kezelést

Az emlőrákos esetek számának jelentős csökkenésében szerepe lehet annak, hogy nők milliói hagyták abba a hormonpótlást, és a kezelést kérők száma tovább csökkenhet.


Az öregedés elleni hormonok szigorúbb szabályozását követel az amerikai orvosszövetség

Az amerikai orvosszövetség vitatja az öregedés elleni alternatív hormonkezelések biztonságát és hatékonyságát. A kezeléseket Suzanne Somers fitneszguru reklámozza nemrégiben megjelent könyvében.


Váltson könnyen! – Természetes megoldások változókorra

A menopauza az az utolsó rendes havivérzést követő időszak, amit hat hónapon belül nem követ újabb vérzés. A nő életének ezt a szakaszát a változás korának, klimaxnak is nevezzük. Életkorhoz pontosan nem köthető, általában 45-50 éves kor között következik be...


Hármas veszély a változó korban

A nőnap mindig jó alkalmat ad arra, hogy eszünkbe jusson: milyen fontos egy anya, vagy nagymama, és egy kis odafigyeléssel mekkora veszteséget előzhetünk meg. Jelenleg a hölgyeket leginkább veszélyeztető betegségek a csontritkulás, az emlőrák és a szív-érrendszeri megbetegedések.


Jó hír a menopauza előtt álló nőknek: nem a memóriával van a baj

A menopauza közeledtével, amikor a csökkenő nemi hormonok miatt egyes nőknél több probléma is felmerülhet, az egyik legaggasztóbb az emlékezőtehetség romlása. Egy kísérletből most kiderül, inkább a szorongás, mint a memóriavesztés okozza a gondokat.


Hormonkezelés ... kritikával (2.)

A változókor a nők többségét meggyötri. A kellemetlen tünetek enyhítésére sok orvos hormonpótló készítményeket ír fel. Csakhogy nem minden érintett szedi be ezeket szó nélkül. Sokan - még a terápia megkezdése előtt - tudni szeretnék, mi szól a hormonpótlás mellett és mi ellene...


Hormonkezelés - kritikával (1.)

Nem minden nő kapkodja be szó nélkül a hormonkészítményeket a változókorral járó panaszok enyhítése okán. Sokan kérdezősködnek: Mik is pontosan a hormonok? Mennyire helytállóak a hormonok pozitív hatását alátámasztó vizsgálati eredmények? Mikor érdemes hormonokat szedni és meddig?


Természetes menopauza hormonok: reklámfogás vagy remény?

Megkérdőjelezik a biológiailag azonos hormonok hatékonyságát. A “bioazonos” hormonok alkalmazásának a hagyományos hormonkészítmények helyett egyre nő a népszerűsége. Az egyedileg összeállított női hormonkészítményeket úgy reklámozzák, mint amelyek hatékonyabbak és biztonságosabbak, mint a jóváhagyott hormonkészítmények. De az American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) szerint ennek az állításnak nincs tudományos bizonyítéka.


Hormonteszt a fogamzóképesség megállapítására

Egy brit cég egy három hormon szintjét mérő tesztet dob piacra, amelyből megtudható, hány működőképes petéje van az illető nőnek.


Hormonpótló kezelés a változó korban

Az ösztrogének alkalmazása a változó korban lévő nőknél az Amerikai Egyesült Államokban ötven, Európában harminc, hazánkban mintegy 13 éves múltra tekint vissza. A kezelés beállítása és ellenőrzése menopauza ambulanciákon szervezett formában zajlik. A szigorú előírások miatt hazánkban a kezelésre szorul korosztálynak 3-5 %-a részesült hormonpótló kezelésben.


| | | | 5 | | | | |

Web Design & Development Prowebshop