ÚJ

A fogamzásgátló tabletta és a hormonpótló kezelés kockázata

A WHO áttekintette a fogamzásgátló tablettáról és a hormonpótló terápiáról megjelent valamennyi tudományos bizonyítékot, és megerősítette, hogy mindkettő rákkeltő. Ausztrál szakemberek szerint nincs ok pánikra.


Hormontapasz fokozza a libidót

Egy tesztoszteron tartalmú tapasz segíthet javítani a méheltávolításon átesett nők nemi életét, adja hírül egy kutatási jelentés.


Klimax - könnyedén

A görög eredetű klimax szó a változókorra mint "kritikus" időszakra utal. Manapság a nők rettegnek ettől az életszakasztól. Pedig egyáltalán nem törvényszerű a változókori szenvedés, ugyanis a nők egyharmada különösebb problémák nélkül jut túl a klimaxon.


Veszélyben ezüstkorban - Még nem késő új életet kezdeni!

A nők negyven- és hatvanéves koruk között „töltik ki” változókoruk idejét, hogy az ezzel járó leggyakoribb panaszok - mint például a depresszió, a hőhullám, az idegesség - milyen mértékben okoznak gondot az érintettnek, illetve környezetének, nagymértékben függ az adott személy testi-lelki állapotától! Már csak ezért is érdemes minden hölgynek egészségesen táplálkoznia, s szabadidejét aktívan eltöltenie…


A hormonpótló terápia előnyei és kockázatai

Az FDA országos felvilágosító kampányt indított a menopauza tüneteit enyhítő hormonpótló terápia előnyeiről és kockázatairól szóló információk széles körben való elterjesztésére.


Csak természetesen... Segítség a klimaxban

Hőhullám, fokozott verejtékezés, depresszív hangulat, testsúlynövekedés... Rengeteg változás történik a női szervezetben a klimax idején. Hogyan segíthetünk magunkon természetes növényi szerekkel, ha fellépnek a változókor tipikus nehézségei? Beszéljünk róla!


A stroke-tól való félelem miatt leállították a hormonpótlás vizsgálatot

Ismét egy, a hormonpótló kezelés hatásaival foglalkozó nagy klinikai vizsgálatot állítottak le idő előtt, mert megállapították, hogy a kezelés fokozza a stroke kockázatát. A Women's Health Initiative a 11,000 egészséges, menopausa utáni korban lévő nő részvételével végzett vizsgálatot a tervezettnél egy évvel korábban állították le.


A hormonpótló terápia halláskárosodással járhat

A posztmenopauza korában levő nőknek, akik hormonpótló terápiában részesülnek, esetleg halláscsökkenéssel is számolniuk kell, tudhatjuk meg egy tanulmányból.


Gyógynövény-kivonat a menopauza tüneteinek enyhítésére

A kutatók bizonyítékot találtak arra, hogy a Climex nevű gyógynövény-készítmény csökkenti a menopauza tüneteit azoknál a nőknél, akik valamilyen egészségi probléma miatt nem szedhetnek hormonpótló készítményeket.


A hormonpótló terápiának nagyobb a kockázata, mint a haszna

Bár a hormonpótló terápia csökkenti a csonttörések és a méhrák kockázatát, a kezelés esetleges előnyei mellett ott van a többi betegséges kockázatának növekedése, olvashatjuk egy a közelmúltban megjelent tanulmányban.


| | | | | 6 | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop