Legutóbbi cikkek

A policisztás ovárium szindróma, PCOS

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) első tünetei már a pubertás korban, az első menstruációt követően jelentkezhetnek. Máskor csak évekkel később válik nyilvánvaló a kórkép.


A PCOS ellenszere: a fahéj?

A fahéj régóta ismert, kellemes fűszer, most azonban bizonyos kutatások arra utalnak, hogy a rendszertelen menstruációra is jó hatással van.


A policisztás ovárium-szindrómás betegek életminőségének javításáért

A betegek nem is hinnék, mennyi mindennel megkönnyíthetik az életüket, milyen sok múlik a helyes életvitelen.


Az akupunktúra és a mozgás segíthet a policisztás ovárium-szindrómában

Minden tíz szülőképes korban levő nőből egy szenved a policisztás ovárium-szindrómának (PCOS) nevezett endokrin betegségben.


Policisztás ovárium szindróma (PCOS) 2007: egy fel nem ismert népbetegség

A hazánkban mintegy félmillió nőt érintő egészségkárosodásra egyre többen odafigyelnek, a legújabb ismeretek és kezelési módszerek már magyar nyelvű orvosi közleményekben is felbukkannak, de még nagyon sok a probléma, a tennivaló.


A policisztás ovarium-szindróma

A szülőképes korú nők körében a policisztás ovarium-szindróma (PCOS) a leggyakoribb endokrin rendellenesség, amely a betegeknek számos, mind fizikai, mind érzelmi változást okoz.


Ha baj van a hasban. A petefészekciszták keletkezése és kezelése

A gyakoribbá váló ultrahangos vizsgálatok következtében a fenti diagnózis egyre többet hangzik el, ezért fontos, hogy a ciszták hátterével tisztában legyünk, hiszen csak egy részük tekinthető daganatos állapotnak, nagyon gyakran csak a ciklikus női hormonműködés többé-kevésbé átmeneti kisiklásáról van szó.


Web Design & Development Prowebshop