A policisztás ovárium-szindrómás betegek életminőségének javításáért

A betegek nem is hinnék, mennyi mindennel megkönnyíthetik az életüket, milyen sok múlik a helyes életvitelen.

PCOS, policisztás ovarium-szindróma | InforMed Hírek8   InforMed | Dobos, L.
Fogyjon le, ezzel hosszú távon is javítja életminőségét, és megelőzheti egészsége romlását. A súlykontroll fontos része a testmozgás.

Ha a beteg nincs elhízva, csökken a diabétesz, a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint kockázata. Ha sikerült elérni az Ön számára ideális súlyt ügyeljen arra, hogy ne hízzon meg újra.

A fogyás csökkentheti ezen kívül a magas androgén és inzulinszinteket, és segíthet a meddőség ellen is. A hat hónap alatt elért 5-7 százalékos súlycsökkenés a nők 75 százalékánál visszaállítja a peteérést és a termékenységet.

Mozogjon, tehát legyen a rendszeres testedzés része az életének. Az egyik legjobb a lendületes séta, könnyebb, ha ebben egy társ is segít.

Étkezzen kiegyensúlyozottan, tehát étrendje tartalmazzon sok gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű gabonából készült pékárut és zsírszegény tejterméket. Az egészséges étrenddel csökkenthető az étvágy, javul a közérzet és az energiaszint is.

Tegye le a cigarettát, a dohányzó nők androgén hormonszintje ugyanis magasabb, mint a nemdohányzóké, ráadásul a dohányzás a szívbetegségek kockázatát is növeli.

Az akne kezelésére használhat vényre és vény nélkül kapható gyógyszereket egyaránt, ezek között vannak helyileg alkalmazható, és szájon át szedhető gyógyszerek a pattanások kezelésére.

A túlzott szőrnövekedés is lelassul, amint csökken az androgén hormon szintje. Addig is az alábbi megoldások ajánlhatók:

– lézeres szőrtelenítés
– elektrolízis
– szőrtelenítő, epiláló szerek
– gyantázás
– borotválás
– epilálás
– szőkítés.

Ezek a módszerek mind áruk, mint hosszú távú hatásosságuk tekintetében igen eltérőek, kérje ki orvosa tanácsát.

WebMD, kép: sxc.hu
| PCOS, policisztás ovárium-szindróma
2010-05-20 11:00:09

Web Design & Development Prowebshop