Főoldal » Betegségek » Fül-orr-gégebetegségek »

Gyakori fül-orr-gége panaszok idős korban

Az idős korral együtt járó leépülés okozója lehet számos fül-orr-gégészeti betegség, mint például a hallásromlás, a szédülés vagy a szaglásvesztés.


Az elfojtott tüsszentés bajt okozhat

A tüsszentés elfojtásának veszélyére figyelmeztetnek brit orvosok, miután egy 34 éves férfi súlyos garatsérülést szenvedett, mert befogta az orrát és a száját egy erős tüsszentési inger közben.


Dobhártya implantátum

Selyemhernyó segít ausztrál kutatóknak a sérült dobhártya gyógyításában


Mit kell tudni az orrmelléküreg- és középfülgyulladásról?

Minden, ami az orr üregében és melléküregeiben zajlik, hatással van a felső légutakra, ezáltal az egész szervezetre is. Tágabb értelemben a középfül is egy orrmelléküreg, amely a fülkürtön keresztül kapcsolódik az orrüreghez.


A leggyakoribb őszi megbetegedések

Itt van az ősz, itt van újra. Bizonyára mindnyájunknak ismerős Petőfi Sándor verse, mely ezzel a sorral kezdődik. Remélhetőleg kipihenve, tartalmas nyaralást követően, feltöltődve indultunk munkába, gyermekeink ismét a közösségek – bölcsi, ovi, iskola – tagjai lettek.


Tények és tévhitek a tüsszögésről

Milyen a tüsszentés sebessége? Lehet-e tüsszögni a napfénytől vagy szex után? Szó esik a tüsszentéssel kapcsolatos babonákról is.


Koktélparti jelenség

Amerikai kutatók vizsgálata szerint a férfiak a hangzavarban jobban meg tudják mondani, honnan jön egy hang, mint a nők. Ez a képesség minden bizonnyal az evolúció során alakult ki.


hirdetés