ÚJ

A nagyothallás

A hallás nagyon fontos kommunikációs eszközünk. Hiánya vagy csökkenése kihat az emberi szervezet teljes működésére.


A hiba az ön készülékében van?

A hallókészülék, ez a mikroelektronikai remekmű működése közben gondok is felmerülhetnek. A páraképződés és porhatás ellen küzdhetünk naponta az ajánlott módon, mégis a készülék bármikor elhallgathat.


Mi okozhat halláscsökkenést?

Az időskori nagyothallás kialakulása szinte természetes folyamat, fiatalabbaknál azonban a fizikai hatások mellett számos betegség is halláscsökkenéssel járhat.


A nyár fülsiketítő hangjai

Egy halláskárosodással foglalkozó amerikai szakember szerint nyáron különösen figyelnünk kell a zajokra, mert maradandó hallásvesztést okozhatnak egyes szabadtéri szórakozásformák, kockázatos lehet a tűzijátékok, a forgalom megnövekedett zaja, a fűnyírók zümmögése vagy a rockzenekarok ütemes dobolása is.


3D nyomtatóval készített hallócsont

A Pretoriai Egyetem (Dél-Afrika) orvosai a világon elsőként ültettek be 3D nyomtatóval készített hallócsontot.


Reménykedhetnek a nagyothallók

Elsőként sikerült emberi belsőfül szőrsejteket létrehoznia laboratóriumi körülmények között a Bern-i Egyetemi Kórház kutatóinak, új utat nyitva új módszerek kutatására, Közleményüket a Nature Communications című szakfolyóiratban publikálták.


WHO: 2050-re 900 millióra nőhet a halláskárosultak száma

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felszólította a kormányokat és partnereiket, hogy tegyenek többet a halláskárosodás és káros következményei csökkentése érdekében, mivel a szervezet becslései szerint 2050-re 900 millióra nőhet világszerte a halláskárosultak száma.


Az AC/DC leállította amerikai turnéját, mert énekese elveszítheti a hallását

Leállította amerikai koncertkörútját az AC/DC, mert orvosai arra figyelmeztették Brian Johnsont, a zenekar énekesét, hogy elveszítheti a hallását, ha újra színpadra lép - közölte hétfőn az ausztrál zenekar.


Budapesten lesz a Siketek Világszövetségének konferenciája 2017-ben

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (Sinosz) rendezheti meg 2017-ben a Siketek Világszövetségének (World Federation of the Deaf, WFD) III. nemzetközi konferenciáját, miután megnyerte a rendezésére kiírt pályázatot.


A süket egerek újra hallanak

Génterápia segítségével adták vissza genetikai mutáció miatt süket egerek hallását amerikai kutatók. A Harvard Egyetem és a Boston Children's Hospital munkatársai a Science Translational Medicine című szaklapban mutatták be eredményeiket, amelyek az első lépések lehetnek a veleszületett halláskárosodásban szenvedők génterápiája felé.


1 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop