Legutóbbi cikkek

A belső fül vérellátási zavarai

Változó fokú - maradandó vagy gyógyuló - belsőfül-károsodást eredményeznek.


Középfülgyulladás (savós)

A heveny savós középfülgyulladásban a fülkürt elzáródása vagy egy nem teljesen gyógyult heveny középfülgyulladás következtében folyadék szaporodik fel a dobüregben.


Dobhártya szakadás

A fülbe dugott tárgyak, például egy vattás fültisztító pálca, vagy egy véletlenül odapattanó gally, esetleg egy eldobott ceruza mind okozhatják a dobhártya átszakadását.


Ménière-betegség

A betegség egy francia orvos, Prosper Ménière után kapta a nevét, ő írta le először ezt az állapotot, amelyet hirtelen, rohamszerű szédülés, hányinger, hányás, hallásvesztés vagy fülzúgás jellemez.


Hallásjavító implantátum

Közép-Európában egyedülálló hallássegítő műtét vált elérhetővé a Szegedi Tudományegyetem fül-orr-gégészeti és fej-nyaksebészeti klinikáján: kívülről nem látható középfül-implantátum beültetésével tudnak a vezetéses és kevert halláscsökkenéssel élő betegeken segíteni.


Süketté ütötte magát egy szúnyog miatt

Akkora pofont adott magának egy nő Kínában egy szúnyog miatt, hogy a fél fülére megsüketült.


Láncfűrésszel vetekszik a kórházi zajártalom

A kórházi betegszobákban csaknem állandóan erősebb az éji zaj az elfogadható átlagosnál, de sokszor jócskán túllépi a szint a megengedett maximálisat is - áll egy amerikai vizsgálat összegzésében.


Még a szeme mozgását is hallotta

Rendkívüli fülbetegsége miatt még a szeme mozgását is hallotta műtétje előtt egy brit férfi, pirítóstól pedig szinte megsüketült.


Géndetektorral a süketség ellen

Géndetektorral állapítják majd meg a siketségre való hajlamot Kínában, ennek köszönhetően kiszűrhetők lesznek azok a gyermekek, akiknek hallóképességére antibiotikumok jelentenek kockázatot - jelentették be a fejlesztők.


A középfülgyulladás eddig ismeretlen oka

A krónikus középfülgyulladást egy új vizsgálat szerint egy vékony biofilm, egy nyálkaréteg okozhatja, amely bevonva a középfület, nem engedi, hogy a szervezet természetes védelmi rendszere megküzdjön a kórokozókkal.


1 | | | |

Web Design & Development Prowebshop