Még a szeme mozgását is hallotta

Rendkívüli fülbetegsége miatt még a szeme mozgását is hallotta műtétje előtt egy brit férfi, pirítóstól pedig szinte megsüketült.

hallás, fülbetegség | MTI Hírek 2011 ;8
Az 57 éves Stephen Mabbutt hat évvel ezelőtt észlelte magán egy olyan kór tüneteit, amelynek betege saját szervezete hangjait rendkívül erősen hallja, míg a külvilágét egyre kevésbé. Az orvosok gyulladáscsökkentő antibiotikumokkal, orr- és hallójáratokat tisztító szerekkel kezelték, ám sikertelenül. A férfi saját szívverését is jól hallotta, de a legnagyobb kínokat az evés okozta: ropogós étkek egyenesen megsüketüléssel fenyegették. Hallásbetegsége idővel már a látását is zavarta: ha felemelte a hangját, a belső rezgés miatt a látása vibrált.

Végül számítógépes tomográf megmutatta, hogy átlyukadt több helyen a férfi hallójárata. Betegsége rendkívül ritka, félmillió emberből egyet érint évente Nagy-Britanniában. Műtéttel sikerült "helyrehozni" a belső fület.

"Nagy változás ez az életemben, mintha teljesen kicseréltek volna" - idézte a férfit a The Daily Telegraph című brit lap.
| hallás, fülbetegség
2011-08-01 21:22:58
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop