ÚJ

Ménière-betegség

A betegség egy francia orvos, Prosper Ménière után kapta a nevét, ő írta le először ezt az állapotot, amelyet hirtelen, rohamszerű szédülés, hányinger, hányás, hallásvesztés vagy fülzúgás jellemez.


A Meniére-betegség

A belső fül működési zavara. Heves, hirtelen fellépő, forgó szédüléses rohamokkal jár, melyeket halláscsökkenés, fülzúgás kísér. A szédülés olyan heves, hogy a beteg nem tud a lábán megállni. Hányingerrel, hányással jár. A roham néhány óra múlva mérséklődik, és a panaszok fokozatosan elmúlnak. A hallás egy-két nap elteltével helyreáll.


Méniére-betegség

A Méniére-betegség heves szédüléssel, halláscsökkenéssel és fülzúgással járó elváltozás. A belső fül megbetegedése halláscsökkenést, szédülést (vertigo), fülzúgást (tinnitusz) és helyi pangást okozhat. A tüneteket fertőzés, sérülés, daganatok és gyógyszerek is okozhatják, míg néha nem ismert a kiváltó tényező.


Forog velem a világ

Pokoli érzés lehet a körhinta, legalábbis ha közben az ágyban fekszünk vagy éppen lefelé tartunk a lépcsőn. Szerencsére a szédülés ellen is lehet tenni valamit, ha ismerjük az okait.


data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop