Legutóbbi cikkek

Szédülés (fejtartással összefüggő)

A szédülés rendkívül heves, 30 másodpercnél rövidebb ideig tart, és a fej egy adott helyzete váltja ki. Ilyen szédülés állhat elő a félkörös ívjáratok (az egyensúlyszerv) károsodásánál, pl. belsőfül sérülését, az ellátó verőér elzáródását, középfülgyulladást vagy fülműtétet követően.


Ha forog a világ

A szoba sarkai váratlanul kifordulnak addigi megszokott helyzetükből. A padló kicsúszik a lábunk alól. A világ forogni kezd körülöttünk, minden bizonytalanná válik. Nem tudni többé, hol van fönt és hol van lent. Ugye ismerős helyzet?


Szédítő érzés

Ki ne érezte volna már úgy magát, mintha ringlispílen ülne, vagy épp liftezne vele a világ? Hogy a szédülés kinél milyen tünetekkel vagy érzettel jár, és mi okozhatja? ­ a helyes válasz szinte mindenkinél más és más. Nem véletlen hát, ha a kezelési lehetőségek is eltérőek. Gyakran elengedhetetlen az orvosi vizsgálat és kezelés, de nem ritka az olyan eset sem, amikor mi magunk is rengeteget tehetünk a tünetek megszüntetéséért vagy megelőzéséért. Tekintsük át, mi lehet a háttérben, és lássunk néhány egyszerű praktikát!


Web Design & Development Prowebshop