ÚJ

Orrmelléküreg-gyulladás, károsodott immunrendszerű betegekben

A rosszul kezelt cukorbetegeken és azokon akiknek az immunrendszere károsodott, súlyos, akár halálos kimenetelű orrmelléküreg-gyulladás is kialakulhat gombás fertőzés következtében.


Orrcsonttörés

Az arc csontjai közül az orr törése a leggyakoribb. A törés követeztében általában megsérül az orrüreget bélelő nyálkahártya is, ami orrvérzéshez vezet. A nyálkahártya és az egyéb lágyrészek gyorsan kialakuló duzzanata miatt néha a törést nehéz megtalálni. A törés általában az orrnyerget az egyik irányba félretolva az ellenoldali csontok benyomódásával jár.


Orrvérzés

Az orrvérzés hátterében rendkívül sokféle ok állhat. Leggyakrabban az orrsövény elülső, Kiesselbach-háromszög néven ismert, erekkel sűrűn ellátott részéről ered.


Gonosztevő gombák

A nátha néha együtt jár heves fejfájással, elsősorban a szemek vagy az arccsont fölött, az orron át nem kapunk levegőt, nem érezzük az illatokat, nem ízlik semmi - minden komoly jel a melléküregek gyulladására utal. És a panaszok könnyen krónikussá is válhatnak. A szakértők most új gonosztevőket fedeztek fel.


Kérdéses az antibiotikumok haszna sinusitis esetén

Miközben az orvosok általában antibiotikumokat írnak fel a sinusitis kezelésére,lehet, hogy a gyógyszerek semmiféle hatással sem rendelkeznek, állítja egy új tanulmány.


Arcpirító dolgok

Arcunknak négyféle melléküregét ismerjük: arcüreg, homloküreg, rostacsontüregek és ékcsonti üregek. Ezek a melléküregek az orr körüli csontok belsejében találhatóak, s bár viszonylag mélyen helyezkednek el, gyulladásos megbetegedésük mégis igen gyakori. Főleg az arcüreggyulladások száma emelkedik meg így a hidegebb hónapokban. Hátterében leggyakrabban valamilyen baktérium okozta közönséges megfázás, vagy vírusos légúti fertőzés áll. De nem ritka, hogy a fogakból kiinduló fertőzés felelős a betegség kialakulásáért.


Nem mellékes üregek

A melléküregek krónikus gyulladása (sinusitis) nagyon gyakori betegség. A páciensek gyakran krónikus fejfájásra, visszatérő náthára, kellemetlen garattájéki váladékképződésre és általános rossz közérzetre panaszkodnak, néha szédülnek is. Jó hír számunkra, hogy a természetes gyógymódok és a homeopátia módszereivel a legtöbb melléküreg-gyulladás jól kezelhető ­ akár antibiotikumok nélkül is.


Az orrmelléküreg gyulladásai

A nyári melegben az emberek többsége a vizek partján keres felüdülést. A zsúfoltság, a vizek szennyezettsége, a vízbe tett fertőtlenítőszerek, a helyi lehűlés, a mértéktelen fürdőzés azonban veszélyeket is rejt. A melléküregek közül az arcüreg a legnagyobb, gyulladásával találkozunk a leggyakrabban. Az orrba került víz bizonyos körülmények között az orrnyálkahártya duzzanatát okozza. A duzzanat lezárja a melléküregek kivezető nyílásait, vagy a víz az üregekbe is bekerül és gyulladást okozhat.


A légúti gyulladásokról

Az elmúlt hónapokban a légúti betegségek megszaporodása is jelezte, hogy évszakváltáshoz érkeztünk. Valóban az őszi, téli hónapok a légúti betegségek jellmző időszaka. Ennek oka a levegő hőmérsékletének csökkenése, és az úgynevezett "zárt ablakok időszaka".


Az uszodai arcüreggyulladásról

A fül-orr-torok és gége gyulladásos betegségei az őszi és téli hónapokban a leggyakoribbak. Azonban a nyári hónapok is tartogathatnak egy-két kellemetlen meglepetést az arra hajlamosaknak. Ezek egyike az uszodában szerzett arcüreggyulladás.


| | 3
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop