ÚJ

A hallójárat-gyulladás: úszó fül

A hallójárat-gyulladás igen gyakori baj. Viszketést, fájdalmat, nedvedzést és - a hallójárat beszűkülése, a váladék eltömeszelődése miatt-vezetéses nagyothallást okoz.


Ki szabad rázni a vizet a fülből úszás után?

Ha úszás során víz kerül a fülbe, azt ki lehet rázni onnan úgy, hogy a fej elfordításával és a fül húzásával függőleges helyzetbe hozzuk a hallójáratot, és fel-le ugrálunk. Az ugrálás az egyetlen módszer, ami növeli a gravitációs erőt.


Gyulladásban a hallójárat

Közeledik a nyár, itt az úszás ideje. Jól is esik a hőségben kicsit alámerülni a friss vízbe. Ám nem mindenkinek… Ennek egyik oka az lehet, hogy az úszást követő fülfájástól tartunk. Hogyan előzhető meg a gyulladás, illetve hogyan kezelhető otthon a baj?


Övsömör a fülön

A betegséget az övsömör vírusa okozza a hallóideg megfertőzésével. Erős fülfájással, halláscsökkenéssel és szédüléssel jár.


Külső fül gyulladás

A külső fül gyulladása tulajdonképpen a hallójárat fertőződése.


A hallójárat gyulladása

A hallójárat kétszeresen görbült cső. Feladata a hanghullámoknak a vezetése a dobhártyához. Külső kétharmada porcos, ezen a részen termelődik a fülzsír, amely védi a hallójáratot. Belső egyharmada csontos cső. Bőre nagyon érzékeny, bőségesen tartalmaz idegvégződéseket. Főként nyáron gyakori, a fürdéssel kapcsolatban, hogy víz kerül a hallójáratba.


A hallójárat-gyulladásról

A nyári fürdőzések idején a külső hallójárat betegségei megszaporodnak. Ennek több oka is van:


data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop