Legutóbbi cikkek

A gégedaganatok kezelése

Az alábbiakban ismertetjük a gége jó- és rosszindulatú daganatainak korszerű kezelését


Halszálka a torokban

A garatban gyakran akadnak meg idegentestek. Például halszálka (főleg ha hal fogyasztása közben beszélgetünk). Műfogsorviselőknek még jobban kell figyelni. A halszálka a mandulákba vagy a nyelvgyök redőibe szúródik.


Gégerák

A bőrráktól eltekintve a fej és a nyak leggyakoribb rosszindulatú daganata a gégerák. Férfiakban gyakoribb és kapcsolódik a dohányzáshoz, valamint az alkoholfogyasztáshoz. Ez a fajta rák leggyakrabban rekedtséget okozva a hangszalagokról indul ki. Ha valakinek a rekedtsége 2 hétnél tovább fennáll, ajánlatos orvosnál jelentkezni.


Énekescsomó (hangszalag)

A hangszalag csomói (énekescsomók) heghez hasonló, nem daganatos eredetű képződmények.


A mandulák gyulladásai

A mandulák heveny gyulladása gyakori betegség gyermek- és felnőttkorban egyaránt. Általában bakteriális fertőzés okozza, leggyakrabban a Streptococcus.


Nyakunkon a tél: így védekezzünk a leggyakoribb betegségek ellen!

Bár a globális felmelegedés alaposan éreztette hatását az idei nyáron, azonban a kontinentális éghajlat sajátosságait még nem sikerült felülírnia.


A fej-nyaki daganatok kezelése és a megelőzés lehetőségei

A fej-nyaki tumorok kezelésében csakúgy, mint a többi rosszindulatú daganat esetében teljes gyógyulás akkor érhető el, ha a kóros elváltozás teljes egészében műtétileg eltávolítható.


Többet árt, mint használ a mandula kivétele

Legtöbbször felesleges a gyerekkori mandulaműtét - állapította meg a Birmingham-i Egyetem kutatóinak British Journal of General Practice című orvosi folyóiratban megjelent tanulmánya.


Ki a mandulákkal?!

"Ki kell venni!" - állapítják meg orvosok és szülők egybehangzóan, ha egy gyermeknek folyton mandulagyulladása van. Pedig ez a betegség jól kezelhető, sokszor még műtét nélkül is.


SE: a középgarattumorok 40 százalékát a HPV okozza

A humán papilloma vírus (HPV), amely a méhnyakrák hátterében áll, fejnyaki területen is okozhat rosszindulatú daganatokat.


1 | | | | |

Web Design & Development Prowebshop