ÚJ

Krónikus (idült) garatnyálkahártya-gyulladás

Oka általában tartósan fennálló ártalom, leggyakrabban a dohányzás, de lehet foglalkozási ártalom, vegyszer, por stb. okozta károsodás. Okozhatja a tüdő vagy az orrmelléküregek krónikus betegsége, az orr tartós dugultsága, hormonális okok, vitamin- és vashiány.


Garatgyulladás

A garatgyulladás (faringitisz) - hétköznapi nevén a torokgyulladás - a garat általában vírusos, de gyakran baktériumok okozta gyulladása. Garatgyulladás alakulhat ki vírusos eredetű fertőzésekben: közönséges megfázásban, influenzában és mononukleózis infekciózában, illetve baktérium (pl. streptococcus)s okozta betegségekben és nemi úton terjedő fertőzések (pl. kankó) esetében.


A rekedtség kezelése

Ha a rekedtség jeleit észleljük magunkon, legyünk óvatosak, a hirtelen megváltozott, elcsukló, ingadozó, rekedt vagy suttogóra váltó hang utalhat ugyan egyszerű meghűlésre, de néha maradandó hangkárosodást is okozhat.


A köhögés, rekedtség kezelése

A gyógyszertárak ma már rengeteg természetes szert kínálnak ilyen esetekre. Fontos azonban, hogy mielőtt bármivel kezelni kezdjük magunkat, állapítsuk meg a köhögés, illetve rekedtség pontos okát. Íme néhány hasznos tanács az egyszerű esetekre.


data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop