Legutóbbi cikkek

Zúg a fülem!

Kisebb-nagyobb sistergés, átmeneti vagy állandó sípolás, zúgás. Bizony sokan küzdenek ezekkel a nyugalmat teljesen ellehetetlenítő, néha őrjítőnek tűnő problémákkal. Szerencsére vannak, akiknél még van mód segítségre - lássuk, hogyan!


Miért fáj a fülem?

A szülők tudják, milyen gyakori a fülfájás a gyermekeknél, de a felnőttek is gyakran panaszkodnak fülfájásról. Nem kell fertőzés, vagy egyéb elváltozás a fülben, mégis fájhat.


Azonosították a fülzúgás agyi okait

Tudósok azt remélik, hogy sikerült azonosítaniuk az agy azon területeit, amelyek a tinnitus, a fülzúgással járó halláskárosodás egyes eseteiért felelősek.


A fül gyulladásai, fülzúgás, szédülés

A legtöbb embert leginkább a fül gyulladásos betegségei érintik. Gyakoriak a külső fül, tehát a fülkagyló- és hallójárat-gyulladások.


Öt tipp fülünk megóvására

Fülünket sokféle ártalom érheti, az úszástól egészen a hangos zenéig. Ne rontsuk el a nyaralást egy óvatlanságból származó fülfájással vagy valami még súlyosabb betegséggel. Az alábbi tanácsokat egyébként nem csak nyáron érdemes megfogadni.


Csótányt távolítottak el egy férfi füléből Ausztráliában

Csótányt távolítottak el egy ausztrál kórházban egy férfi hallójáratából, miután az heves fülfájdalmai miatt orvoshoz fordult - adta hírül az ABC televízió pénteken.


A mobilozás emelheti a fülzúgás kockázatát

A mobiltelefon rendszeres használata a fül csengéséhez és zúgásához (tinnitus) vezethet osztrák kutatók szerint.


Fülzúgás, azaz tinnitus

Korunkban egyre nagyobb problémát okoz az érintetteknél a fülzúgás. Az ezzel foglalkozó szakemberek egybehangzóan állítják, hogy az utóbbi években hihetetlenül megnőtt a más-más jellegű fülzúgással orvoshoz fordulók száma.


Új módszerek a tinnitus gyógyítására

Környezetünk általában igen zajos, az ébresztőóra hangos csörömpölésre kelünk fel, zörögnek a villamosok, berregnek, dudálnak az autók. Duruzsol a televízió és a számítógép, minduntalan megszólal a telefon, és alapzajnak ott a hűtő vagy a légkondicionáló zöreje is.


A belső hang üzenete… - Fülbetegségek lelki háttere

„Füleden ülsz?” - szokták kérdezni azt a gyereket, aki nem reagál arra, amit mondanak neki. Pedig lehet, hogy csak nincs kedve megtenni, amit kértek tőle, vagy válaszolni az elhangzott kérdésre. És ez nem csak gyermekkorban van így…


1 |

Web Design & Development Prowebshop