Rekordösszegű kártérítést fizetnek orvosi műhibáért Szlovákiában

Félmillió euró (148 millió forint) kártérítést ítélt meg egy páciensnek orvosi műhiba miatt a szlovákiai Nyitra körzeti bírósága.

gyerek, kórház, műhiba, bulvár, műhiba | MTI Hírek10
A kártérítés mértéke rekordnak számít az országban, ahol hasonló esetekben a betegek eddig csak szimbolikus összeget kaptak - közölte a szlovák sajtó csütörtökön.

Hat évvel korábban egy tizenhat éves fiú éber kómába esett rutinnak számító orrműtétje után. A szakértői vélemény szerint az operáció előtt teljesen egészséges fiúnak többé nincs esélye arra, hogy normális életet éljen: haláláig családtagjai segítségére szorul.

A bíróság szerint a fiatal férfi állapotáért egyértelműen a kezelőorvosok a felelősek. Az operáció alatt a páciensnek váratlanul leállt a szíve, majd az újraélesztés után végzetes hibát követtek el: a műtétet követően nem az intenzív osztályra vitték, hanem egy átlagos szobában helyezték el és órákon át felügyelet nélkül hagyták.

Amikor a személyzet észrevette, hogy a fiú egyáltalán nem ébred fel, agya már visszafordíthatatlan károsodást szenvedett.

| gyerek, kórház, műhiba, bulvár
2013-10-04 08:25:47

Web Design & Development Prowebshop