A gyerekápolás házi „gyógyszerei”

A kisgyermekes anyák gyakran osztják meg egymással a különféle házi praktikákat, sokszor úgy tűnik, a kamrában jobb gyógyszerek vannak, mint a patikában.

gyermek, betegség, házi gyógyszerek | InforMed Hírek16   InforMed | Dobos, L.

Lássuk, valóban hatásosak-e ezek, és ami még fontosabb, biztonságosak-e. Mielőtt bármelyiket is kipróbálná, kérdezze meg a gyermekorvost!

Méz a fájós torokra

A méz kiválóan csillapítja a torokfájást, ráadásul a legtöbb gyerek szereti. Adhatja úgy is, hogy egy pohár langyos vízben felold egy kis mézet. Azon kívül, hogy megkönnyíti a nyelést, antibakteriális hatása is van. Figyelem, egy éves kor alatt ne adjon mézet a gyereknek!

Zabliszt bárányhimlő esetén

A bárányhimlő igen gyakori és nem igazán veszélyes betegség, majdnem minden gyerek átesik rajta, de nagyon kellemetlen a viszkető kiütések miatt. Jó ötlet zablisztet tenni a fürdővízbe, kivéve, ha a gyerek allergiás rá. Hogy a lefolyó ne duguljon el a zabpehelytől, darálja meg, és tegye bele egy zokniba.

Kurkuma és tej nátha ellen

A kurkuma nevű indiai fűszer jót tesz nátha esetén. Van, aki nem ajánlja a tejivást, mert besűrűsödhet tőle a váladék, de ha a gyerek szívesen megissza, adjon neki.

Olívaolaj koszmó ellen

A koszmó a korpához hasonlít, veszélytelen, és a legtöbbször magától is elmúlik. Ha fel akarja gyorsítani a folyamatot, felesleges drága babasampont vennie, kenje be olívaolajjal a kicsi fejét, így könnyen leszedhető a koszmó egy puha hajkefével.

Szódabikarbóna kiütésre

A szódabikarbónát sok mindenre használják a házipatikában, gyomorégésre, darázscsípésre, vagy testszag ellen. A fürdővízhez adhat egy keveset, ha kiütéses a baba popsija, de sokan használják hintőpor helyett is, ami veszélyes lehet, a kukoricakeményítő jobb.

Forrás: Healthy Living

| gyermek, betegség, házi gyógyszerek
2019-06-25 11:28:34
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop