ÚJ

Megrázott gyerek szindróma

Egy frontális ütközéshez hasonló hatása van az egy éven aluli gyermekre, ha valaki megrázza. A kisbaba még nem tudja megtartani a fejét, az ide-oda billeg erős gyorsulásokkal, lassulásokkal, miközben az agy csúszkál a koponyán belül.


Szexuális zaklatás és erőszak

A nemi erőszak hosszú távú egészségi következményeit vizsgálták a Pittsburgh-i Egyetem kutatói, melynek eredményeit az Észak-Amerikai Menopauza Társaság (NAMS) éves kongresszusán mutatják be San Diegóban – és a JAMA Internal Medicine című orvosi folyóiratban is megjelent.


A pedofil férfiak agya másképp reagál a gyermekarcra

A pedofil férfiak agya intenzívebben reagál a gyermekarcra, mint az egészséges férfiak agya - állapította meg az agyi tevékenység műszeres mérésével egy német kutatócsoport.


Vatikán: a papi pedofíliára nincs mentség

Soha, semmilyen körülmények között nem igazolhatók a gyerekekkel szemben elkövetett szexuális visszaélések - ismerte el csütörtökön Silvano Tomasi apostoli nuncius Genfben, az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának meghallgatásán, ahol a Vatikán hosszú idő után először kényszerült nyilvános állásfoglalásra a katolikus egyház pedofil botrányaival kapcsolatban.


A szerbiai gyerekek felét érte már valamilyen erőszak

A 14 év alatti szerbiai gyerekek felét érte már valamilyen erőszak otthon vagy az iskolában - közölte a Szerbiai Gyerekek Barátai nevű civil szervezet a gyerekek jogainak szerdai világnapja alkalmából közzétett állásfoglalásában.


Ombudsman: mulasztott a halálra éheztetett agárdi gyermek orvosa

Az ombudsman szerint nem tett eleget jelzési kötelezettségének az a gyermekorvos, aki az áprilisban Agárdon halálra éheztetett gyermeket kilenc hónapos koráig ellátta - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerdán az MTI-vel.


Elhagyhatta a kórházat a csőbe szorult kínai csecsemő

Kiengedték a kórházból a Kelet-Kínában korábban egy vécélefolyó csövébe szorult csecsemőt. Anyja ellen nem indítanak eljárást - jelentette a helyi média csütörtökön.


Stabil a csővezetékben talált kínai csecsemő állapota

Egészséges, és stabil állapotban van az a csecsemő, akit egy lakóépület nyilvános vécéjéből levezető, 10 cm átmérőjű lefolyócsőben találtak meg a hétvégén a kelet-kínai Csöcsiang tartományban. Az anya is megvan - jelentette a kínai média szerdán.


Szennyvízcsőből mentettek ki egy újszülöttet

Szennyvízcsőből mentettek ki egy elhagyott újszülöttet Kínában. A gyermek annyira beszorult, hogy a tűzoltók csövestül vitték kórházba.


Meghosszabbították a halálra éheztetett agárdi gyermek szüleinek előzetes letartóztatását

Két hónappal, július 19-ig meghosszabbították a halálra éheztetett agárdi gyermek szüleinek előzetes letartóztatását - közölte a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.


1 | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop