ÚJ

ÁNTSZ: a területi védőnő nem felelős az agárdi kisfiú haláláért

A területi védőnő nem felelős az Agárdon éhen halt kisfiú haláláért - derült ki a Fejér megyei tiszti főorvos vizsgálatából.


Előzetes letartóztatásba kerültek a halálra éheztetett kisfiú szülei

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Járásbíróság a halálra éheztetett agárdi gyermek anyját és apját - közölte a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője pénteken újságírókkal.


A megyei tiszti főorvos vizsgálatot indított a halálra éheztetett gyermek ügyében

A Fejér megyei tiszti főorvos szakfelügyeleti vizsgálatot indított a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében.


Ombudsman: jogsértő, ha késve jelzik egy gyerek szexuális bántalmazásának gyanúját

Az alapvető jogok biztosa szerint jogsértő, ha nem jelzik a szakemberek egy gyermek szexuális bántalmazásának a gyanúját, vagy ezt csak késve teszik meg. Szabó Máté az emberi erőforrások miniszteréhez és a legfőbb ügyészhez fordult a gyermekvédelmi törvényben előírt jelzési és együttműködési kötelezettség betartása érdekében.


Az OGYEI új szakmai ajánlást készített a gyermekbántalmazás megelőzéséért

Az Országos Gyermek-egészségügyi Intézet (OGYEI) elkészítette új szakmai ajánlását a gyermekbántalmazás és -elhanyagolás megelőzése, felismerése, illetve kezelése érdekében - közölte Mészner Zsófia, az OGYEI főigazgatója szerdán egy budapesti konferencián.


A holland parlament vizsgálatot fontolgat az állítólagos kasztrálások ügyében

A holland parlament vizsgálatot fontolgat azzal kapcsolatban, hogy milyen szerepet játszottak egyes pszichiátriai intézmények homoszexuális fiúk és férfiak kasztrálásában a múlt század közepén - írta a Die Welt című német lap holland sajtójelentéseket idézve.


A holland egyház fiúkat kasztráltatott az 50-es években

A holland katolikus egyház több fiatal fiút kasztráltatott az 50-es években, hogy "kigyógyítsa" őket állítólagos homoszexuális hajlamukból - írta szombaton az NRC Handelsblad.


A gyerekkori bántalmazás nyomot hagy az agy felépítésében

A gyerekkori bántalmazás következtében fontos agyi területek zsugorodhatnak - idézte amerikai kutatók megállapítását a LiveScience című ismeretterjesztő portál.


Életét vesztette a gépkocsiban hagyott kislány

Életét vesztette egy kétéves olasz kislány, akit édesapja elfelejtett beadni a bölcsődébe, és gépkocsijában felejtette öt órán át.


Ismerik a gyermekek szexuális zaklatásának kockázati tényezőit az amerikaiak

Egy frissen közzétett közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak nem csupán tisztában vannak a gyermekek szexuális bántalmazásának veszélyeivel, de pontosan tudják, melyek azok a kockázati tényezők, amelyek ilyen bűncselekményekhez vezethetnek.


| 2 |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop