Okosít a zöld tea

A The Lancet Neurology című brit tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban spanyol kutatók megállapították, hogy az egy évig tartó klinikai vizsgálat alatt javult a Down-szindrómás résztvevők érzékelő- és emlékezőképessége.


Down-kór szűrés – új módszer

A Down-kórt okozó genetikai rendellenesség sokkal pontosabban meghatározható az anya vérvizsgálatának új módszerével, mint a jelenleg alkalmazott eljárásokkal – közli egy amerikai kutatócsoport, amely a New England Journal of Medicine legújabb számában ismerteti eredményeit.


Uniós politikusok felemás zoknival hívják fel a figyelmet a Down-kórra

Felemás, színes zoknival igyekeznek felhívni a figyelmet a Down-kórral élők helyzetére brüsszeli politikusok a jövő heti Down-szindróma világnap alkalmából.


Down-kórban szenvedhetett a "floresi ember"

A "floresi ember" esetében sokkal inkább Down-kórban szenvedő betegről, mintsem az emberfélék családjának egy kihalt fajáról van szó - állítja egy nemzetközi kutatócsoport, amely eredményeit két tanulmányban tette közzé az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia folyóiratában, a Proceeding of the National Academy of Sciences legújabb számában.


A biológiai szülők állítják: nem tudtak a Down-szindrómás babáról

Az ausztrál biológiai szülők állítják: nem tudtak a thaiföldi béranyától született Down-szindrómás babáról, csak egészséges ikertestvéréről, akit magukhoz is vettek - adta hírül hétfőn az ausztrál média.


Sikerült "kikapcsolni" a Down-szindrómáért felelős kromoszómát

Amerikai kutatóknak sikerült "kikapcsolniuk" a Down-szindrómát okozó kromoszómát, ami a rendellenesség új gyógymódjához vezethet. A terápia alkalmazásához azonban az áttörést jelentő eredmény ellenére még több éves kutatómunka szükséges.


Először jutott fel Down-kóros tinédzser a Mount Everest alaptáborába

Először jutott fel Down-kóros tinédzser a Mount Everest alaptáborába.


Egy agyi fehérje hiánya kapcsolatba hozható a Down-kórral

Egy agyi fehérje hiánya okozhatja a tanulási és a memóriaproblémákat a Down-szindrómás embereknél egy amerikai tanulmány szerint.


A Turner szindróma - Lányok betegsége

Egyértelműen kromoszóma rendellenesség okozza azt a betegséget, amelyet Henry Turner jellemzett először az 1930-as években. Lonczay Andrea gyermekszakorvos-endokrinológus klinikai praxisában is előfordulnak ilyen betegek.


Lányok betegsége - A Turner szindróma

Egyértelműen kromoszóma rendellenesség okozza azt a betegséget, amelyet Henry Turner jellemzett először az 1930-as években. Lonczay Andrea gyermekszakorvos-endokrinológus klinikai praxisában is előfordulnak ilyen betegek.


1 | |

Web Design & Development Prowebshop