A gyomorkapu szűkülete (pylorus stenosis)

Többnyire később, akár a születést követő 4-5 hét elteltével jelentkezik, sokkal gyakrabban fiúknál.


Emésztési, felszívódási zavarok

A mesterséges táplálás fokozatos bevezetésével párhuzamosan nemcsak bőrjelenségek (mint az allergiáknál), hanem emésztési, felszívódási zavarok, hasmenés, a súlygyarapodás megállása is jelentkezhet.


Omfalokele (hasfalhiány)

Az omfalokele a hasfal középső részének hiányossága, amelyen a hasüregi szervek előtüremkednek.


Hirschprung-betegség

Hirschprung-betegségben (veleszületett megakolon) a vastagbél egy részén hiányzik a belek ritmusos összehúzódásait szabályozó ideghálózat.


Rekeszsérv (veleszületett)

A rekeszsérv a rekeszizom olyan hiányossága, amelynek következtében a hasüregi szervek egy része a mellüregbe türemkedik. A rekeszsérv általában egyoldali, előfordulása gyakoribb a bal oldalon. Gyomor, vékonybélkacsok, valamint a máj és a lép türemkedhet át a sérvkapun. Nagy sérv esetén az érintett oldalon a tüdő általában nem fejlődik ki teljesen.


Veleszületett gyomor-bél rendellenességek

Veleszületett fejlődési rendellenesség az emésztőrendszer mentén bárhol előfordulhat - a nyelőcsőben, a gyomorban, a vékonybelekben, a vastagbelekben, a végbélben vagy a végbélnyílásban.


Végbélnyílás-hiány

A végbélnyílás-hiány a végbélnyílás nem megfelelő kifejlődése.


Nyelőcsőhiány (részleges)

Ez a fejlődési rendellenesség a nyelőcső nem megfelelő kifejlődésének következménye. Részleges nyelőcsőhiány esetén a nyelőcső beszűkült vagy vakon végződik, nem áll összeköttetésben a gyomorral. A legtöbb részleges nyelőcsőhiányos újszülöttnek a nyelőcső és a légcső között rendellenes összeköttetést okozó légcső-nyelőcső sipolya is van.


Epeúthiány

Epeúthiányról beszélünk, ha az epevezetékek kifejlődése befejezetlen vagy teljesen elmaradt.


Web Design & Development Prowebshop