Sikeresen megműtötték a babát, aki nyitott mellkassal született

Túlélte a műtétet és "jól van" a mellkason kívül elhelyezkedő szívvel született háromhetes kislány.


Kórházban hagytak egy szívbeteg babát

Szívbeteg babát hagytak szülei egy nyugat-magyarországi kórházban, a súlyos beteg kisfiú már túl van egy rendkívül bonyolult műtéten, de még több beavatkozás vár rá - írta a Magyar Nemzet pénteken.


3D-ben nyomtatott szívmodell

Először alkalmaztak 3D-ben nyomtatott szívmodellt műtéti tervezéshez Finnországban. A modell a Helsinki Egyetem központi kórházának szív-tüdő központjában egy olyan beteg számára készült, aki fejlődési rendellenesség miatt gyermekkorában már átesett egy szívműtéten.


Életeket menthet az újszülöttek szívhibájának gyors és olcsó tesztje

Gyors és olcsó az a teszt, amellyel a veleszületett szívhibával világra jött babák életét menthetik meg - idézte brit kutatók eredményét a BBC hírportálja (https://www.bbc.co.uk).


Összefüggés lehet gyerekeknél a migrén és a szívhibák között

Aurás migréntől szenvedő gyerekeknél kétszer gyakoribbnak találták a "lyukas szív", a kamrai vagy pitvari sövényhiány előfordulását - idézte kutatók megállapítását csütörtökön a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk/news/health).


Szívműtét méhen belül

A napokban született meg, és jól van az a kislány, akinél a terhesség 30. hetében szívműtétet végeztek. A bostoni szülők a szokásos ultrahang-vizsgálaton tudták meg, hogy negyedik gyermekük, egy kislány, szívrendellenességben, ún. hypoplasztikus balkamrai szindrómában szenved.


Háromdimenziós MR-felvétel a csecsemőgyógyászatban

Minden száz gyerekből egy szív fejlődési rendellenességgel születik. Az újszülött szíve nem nagyobb egy szilvánál, így még a szakembereknek is nehézséget okoz a rendellenesség pontos megállapítása. A virtuális valóság rendszer nagyban megkönnyíti a diagnosztikai munkát. Az új technikával olyan rendellenességeket is ki lehet mutatni, amelyeket a hagyományos módszerekkel nem.


Szívhibák

A súlyosabb esetek már az újszülöttosztályon kiderülnek, de előfordulnak olyanok is, amik csak néhány hét elteltével jelentkeznek.


A szív kialakulása a magzatban

Már a megtermékenyítés után egy hónappal - tehát a magzat méhen belüli életének negyedik hetében - fölismerhető az élénk lüktetés a későbbi keringési rendszer csőhálózatának középső részén. A magzat növekedése során bonyolult fejlődési folyamat eredményeként - billentyűk és egyéb anatómiai képletek kialakulása, üregek megjelenése, üregek közti válaszfalak kinövése, felszívódása, majd újraalakulása útján - a ritmusosan összehúzódó és elernyedő cső négy üregből álló, különlegesen összerendezett mozgást végző szervvé válik.


A szív veleszületett fejlődési rendellenességei

A veleszületett szív- és nagyérfejlődési rendellenességek a szív magzati fejlődésében bekövetkezett elváltozások, illetve a születés utáni önálló keringéshez való végső alkalmazkodás elmaradásának következményei.


1 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop