ÚJ

A családokban előzhető meg az iskolai agresszió

Ha egy szülő nem akarja, hogy gyereke diáktársait gyötrő, zsarnokoskodó viselkedést vegyen fel, beszélgessen vele segítő módon, és ismerje meg gyereke barátait is - összegezték felmérésük eredményét dallasi kutatók az amerikai gyermekgyógyászati akadémiai társaságok Denverben megrendezett éves találkozóján vasárnap.


Az iskolai terror és a családon belüli erőszak között kapcsolatot találtak kutatók

A társaikat gyötrő és a terrort elszenvedő diákok egyaránt nagyobb eséllyel érkeznek olyan környezetből, ahol előfordul családon belüli erőszak - állapították meg csütörtökön közzétett tanulmányukban amerikai kutatók.


Magatartászavarok

A magatartászavart ismétlődő rendbontó magatartás jellemzi. A magatartászavaroknak több típusát különítik el. A magatartászavarok a magatartás olyan súlyos problémái, amelyek a gyermek és mások közötti normális kapcsolatokat fenyegetik.


Antiszociális gyermek: mennyibe is kerül?

A gyermekkori antiszociális viselkedés az egyén egész életére -nemcsak egészségügyi- hatással van. Angol kutatók egy érdekes nézőpontból: a költések oldaláról közelítették meg a problémát.


A fiúk agresszivitását a stresszhormon alacsony szintje okozza

A fiúk 7 és 12 éves kora között jelentkező agresszív viselkedését a nyálban levő cortisol nevű stresszhormon alacsony szintjével hozza összefüggésbe egy nemrégiben megjelent tanulmány.


A "problémás gyerekek" nem mindenütt egyformák

Egy új vizsgálatból az derül ki, hogy míg a gyerekek viselkedési zavarainak lehetséges köre világszerte megegyezik, az egyes országok között mégis éles különbségek tapasztalhatók. Holland kutatók szerint például Puerto Ricóban sokkal többféle problémával küzdenek a problémás gyerekek, mint mondjuk Svédországban.


Valóban agressziót váltanak ki a videojátékok

A valóságban Marcus Wells egy harminckilós, kilencéves kisfiú, aki talán még egy szódás szifont sem tudna kicsavarni.


Tanulmány a deviáns lányok életének későbbi alakulásáról

NEW YORK, USA - A "zűrös" kislányoknak, akik agresszívak és rombolásra hajlamosak, megszegik a szabályokat, magatartási problémáik vannak vagy bűncselekményekben vesznek részt, nagy valószínűséggel ugyanilyen gondjaik lesznek felnőttkorukban is.


A televízió eltorzíthatja a gyermek valóságérzetét, sérüléshez vezethet

Minél több időt tölt el egy gyerek a képernyő előtt, annál nagyobb a kockázata annak, hogy balesetet szenved - valószínűleg mert a televíziózás eltorzítja a valóságérzetet, állítja egy nemrégiben megjelent tanulmány.


Az antiszociális gyermek

Antiszociális viselkedés alatt közösségi normákat megszegő magatartásformákat értünk. Azon normák megszegését, amelyeket a közösség támaszt tagjaival szemben. Súlyossági fokozat szerint a következő viselkedésformák nyilváníthatók antiszociálisnak:


data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop