Legutóbbi cikkek

Étvágytalanság

Többnyire azoknál a kisdedeknél panaszkodnak erre, ahol túl sokat tudnak törődni a gyerekkel, illetve ahol sajnos ez az igazság - nagyszülő is van a közelben, akinek valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva, irreális elvárásai vannak az unoka étvágyával szemben.


Táplálkozási zavarok

Egy és nyolcéves kor között az étvágy rendszerint csökken, a növekedési ütem csökkenésének következtében. Táplálkozási zavarok alakulhatnak ki, ha a szülő vagy a gondozó megpróbálja a gyermeket evésre kényszeríteni vagy túl sok aggodalmat mutat a gyermek étvágyával vagy étkezési szokásaival kapcsolatban. A szülői rábeszélés és fenyegetés alatt a táplálkozási zavarokkal küszködő gyermek étellel a szájában ül. Néhány gyermek a szülő által erőltetett étkezésre hányással válaszol. Kezelés A kezeléshez az étkezésekkel járó feszültséget és a negatív érzelmeket csökkenteni kell. Az érzelmi jeleneteket el lehet kerülni az étel gyermek elé helyezésével és 15-20 perc múlva annak eltávolításával egyéb megjegyzések nélkül. A gyermeknek meg kell engedni, hogy az étkezési időt maga válassza meg, az étkezések közötti evést azonban korlátozni kell. Ezzel a módszerrel az étvágy, az étkezések mennyisége és a tápanyagszükséglet közötti egyensúly gyorsan helyreáll.


Figyeljünk oda gyermekeink étkezési rendellenességeire

Az Egyesült Államokban étkezési rendellenességben szenvedő mintegy 5-8 millió nő 50 százaléka teljesen meggyógyul, anélkül, hogy félnie kellene a visszaeséstől, mondja Ca Therine Steiner-Adair, a Harvard Eating Disorder Center pszichológus-igazgatója. Jelenleg azonban még csak részleges gyógyulásról beszélhetünk, ők is még mindig kockázatnak vannak kitéve. 20 százalék állandóan küszködni fog ezzel a problémával, közülük 5 százalék - 50 ezer fiatal nő - pedig halálra van ítélve. Az étkezési rendellenességek száma a fiúk körében is nő, de a tekintetben még nincsenek statisztikai adataink.


Web Design & Development Prowebshop