A Prozac hatásos a fiatalkori depresszióban

Évek óta írnak fel az orvosok depressziós gyermekeknek és tinédzsereknek Prozac-ot, remélve, hogy náluk is ugyanolyan jó hatása lesz, mint a felnőtteknél. Eddig kb. 300.000 alkalommal írták fel a gyógyszert, de nem volt adat arra, hogy fiatalkorúakban is biztonságos vagy hatásos lenne.

fiatalkori, depresszió, Prozac, gyógyszer, gyermek, depressziós | The New York Times Health News Service   Medincorp | Foreman, J.

Most a texasi egyetem kutatói cikket közöltek a Dallasban megjelenő Archives of General Psychiatry-ban, melyben beszámolnak 96 -7 és 17 év közötti- beteg sikeres kezeléséről. A nyolc hetes vizsgálat során a Prozac-ot (fluoxetin) kapott betegek 74%-ának javult az állapota, a placebot kapott betegek 58%-ával szemben, mondta Dr.Graham J. Emslie, a vizsgálat vezetője.

A gyermekek 5%-a, felnőttek 8%-a szenved súlyos depresszióban. Mások fiatalkori depresszió esetén az antidepresszánsokat hatástalannak találták, ezekben a vizsgálatokban azonban módszertani hibák voltak és régebbi gyógyszereket alkalmaztak. Mégis, gyakran nem a gyógyszer, hanem a pszichoterápia a megfelelő megoldás, sok fiatalnak van olyan iskolai vagy otthoni problémája, mely kezelést tesz szükségessé.

Megjelent: The Boston Globe

| fiatalkori, depresszió, Prozac, gyógyszer, depresszió, gyermek, depressziós, gyermek
2002-07-31 18:58:15


Pszichológus: gyakran eltér egymástól az a kép, amelyet a sztárok magukról kialakítanak, illetve a társadalomnak közvetítenek

Az a kép, amelyet sztárok magukról sugároznak a társadalomnak, sokszor eltér az önképüktől - mondta Földi Rita klinikai szakpszichológus.


Öngyilkos lett Chester Bennington, a Linkin Park énekese

Chester Bennington, a Linkin Park énekese öngyilkos lett - értesült a tmz.com celebportál ügyészi forrásokból.


Van-e összefüggés a korai agyméret és az autizmus között?

Ezt a kérdést a kutatók évek óta vizsgálják.


Öngyilkos magatartás

Az öngyilkos magatartás megjelölés felöleli az öngyilkossági gesztust (nem halálos szándékú öngyilkossági cselekmények), az öngyilkossági kísérletet (halál...


Szomatoform zavarok (gyermek)

A szomatoform zavarok betegségek olyan csoportja, ahol a háttérben meghúzódó pszichológiai problémák kínzó vagy a normális életvitelt akadályozó testi tüneteket...