ÚJ

Alvászavarok

Nem akar este lefeküdni, egyedül maradni a kisded. Ez a gyakorta felmerülő probléma jelzi, hogy nem egy ritka jelenségről van szó. Közismert, hogy amikor a lefekvés ideje eljön, a kisded mindenféle ürüggyel megpróbál ellenállni.


Alvászavarok gyermekkorban

A rémálmok az alvás REM (rapid eye movement, azaz gyors szemmozgások) fázisa alatt előforduló ijesztő álmok. A rosszat álmodó gyermek általában teljesen felébred és színesen emlékszik vissza az álom részleteire. A ritkán előforduló rémálom nem kóros és a szülő vagy gondozó nyújtotta biztonság megnyugtatja a gyermeket. Gyakori rémálmok azonban rendellenesek, és mélyen meghúzódó pszichológiai problémát jelezhetnek.


Aludj el szépen kis Balázs

Bár senki nem tagadja az alvás fontosságát, pontos funkciója ma sem ismert. Egy amerikai kutatócsoport az agy fejlődésében játszott szerepére derített fényt.


Gyermekkori alvászavarok

Az alvás olyan élettani folyamat, amely a lelassult biológiai működésekkel és a megváltozott tudatállapottal a szervezet testi és lelki regenerációját szolgálja. Az alvásigény csecsemő- és kisgyermekkorban a legnagyobb időtartamú. Az életkor előrehaladtával változik.


data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop