ÚJ

Megduplázódott a Crohn-beteg gyerekek száma

Az elmúlt 10-15 évben a fejlettebb országokban megduplázódott a Crohn-betegségben szenvedő gyerekek száma.


Ciklikus hányás szindróma

A ciklikus hányás szindrómát súlyos hányási rohamok jellemzik, melyeknek nincs nyilvánvaló oka. Az egyes epizódok órákig, vagy napokig tarthatnak, és tünetmentes időszakokkal váltakozhatnak.


Bélhurutjárvány tört ki egy dél-ukrán városban, több százan betegedtek meg

Gyomor- és bélrendszeri fertőzés miatt néhány nap alatt több százan fordultak orvosi segítségért a dél-ukrajnai Izmajil város és a környező falvak lakói közül, a térségben emiatt szükséghelyzetet hirdettek.


IBS gyermekkorban

Az elmúlt öt évben csaknem ötödével nőtt hazánkban a gyulladásos bélbetegségekben szenvedő gyermekek száma, ez évente csaknem kétszáz új esetet jelent.


Zöld a baba széklete? Semmi pánik!

A fiatal mamák bizonyára sokféle székletét ismerik már a babának. Lehet kis bogyó, vagy olyan híg, hogy oda lesz a frissen felhúzott ágynemű. Ha azonban zöldes színű a kaki, a mamák hajlamosak arra, hogy azonnal pánikba essenek. A zöld széklet fiatal csecsemőknél azonban gyakoribb, mint gondolnánk.


A kólika a migrén korai jele lehet

A migréneseknek néha a fájdalomtól sírhatnékjuk van. Francia és olasz kutatók szerint ugyanez történhet a kólikás csecsemővel is.


Egyre gyakoribb a krónikus gyulladásos bélbetegség gyermekeknél

Valaha orvosi különlegességnek számított a gyermekkori krónikus gyulladásos bélbetegség (IBD - inflammatory bowel disease), ám ma egyre gyakrabban diagnosztizálják, bár jórészt későn.


Jótékony hatással lehetnek néhány gyermekbetegségre a probiotikumok

Segíthetnek bizonyos gyermekbetegségek tüneteinek enyhítésében a jótékony hatású probiotikus baktériumok - állapították meg amerikai orvosok.


Csökkenti a hasfájást a képzelet

Azoknál a gyermekeknél, akik gyakran panaszkodnak hasfájásra, segíthet a panaszokon, ha megtanulják képzeletük segítségével enyhíteni a szenvedést. A krónikus gyermekkori hasfájás ugyanis sokkal gyorsabban enyhül, ha a gyógyszeres kezelés mellett a kicsik képzelőerejét is bevetjük.


Különleges diéta a bélgörcsök ellen

A szoptatós anyák enyhíteni tudják a baba bélgörcseit, ha a leggyakoribb allergéneket kizárják a táplálkozásukból. Búzát, tejet, tojást, amerikai mogyorót, diót, szójabab vagy halat nem szabad enniük, a Pediatrics novemberi lapszámában közölt új tanulmány szerint.


1 |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop