Hirdetés

Egy hét alatt 310-zel nőtt a kanyarós megbetegedések száma Romániában

Egy hét alatt 310-zel nőtt a kanyarós megbetegedések száma Romániában, és a járvány immár 27 ember életét követelte - derült ki a közegészségügyi intézet honlapján közölt pénteki összesítésből.

kanyaró, morbilli, kanyarófertőzés, Románia |

MTI Hírek13 | MTI

A statisztika szerint a betegség tavaly februári megjelenése óta immár 6434 megbetegedést regisztráltak. A betegség legutóbbi, 27. halálos áldozata egy négy hónapos dél-romániai csecsemő, aki a 17 éves, beoltatlan édesanyjától kapta el a fertőző betegséget.

A járvány Románia csaknem teljes területére kiterjedt, ám a Magyarországgal határos nyugati megyékben észlelték a legtöbb megbetegedést. A bánsági Temes és Krassó-Szörény megyében 1065, illetve 1045 kanyarós beteget, Arad megyében 896-ot, Szatmárban pedig 639-et regisztráltak. Temes és Arad megyében volt a legtöbb (8 illetve 5) halálos áldozata a kórnak.

A statisztikából kiderül: a kanyaró a tíz év alatti gyermekeket veszélyezteti leginkább. A megbetegedettek 76 százaléka ebbe a korosztályba tartozik.

A 2016 februárjában indult járvány a múlt év végéig 1969 megbetegedést okozott, az idei év első hónapjaiban nőtt meg ugrásszerűen a megbetegedések száma. Április közepén egyetlen hét alatt csaknem hétszáz új beteget regisztráltak.

kanyaró, morbilli, kanyarófertőzés, Románia

2017-05-28 22:42:58

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop