ÚJ

Poliomielitisz, Heine-Medin-betegség

A járványos gyermekbénulás (poliomielitisz) nagyon fertőző, tartós izomgyengeséget, bénulást és egyéb tüneteket okozó, néha halálos kimenetelű vírusos betegség.


Az afganisztáni tálibok betiltották az oltásokat, megjelent a gyermekbénulás Kandahárban

Az afganisztáni tálib lázadók az ellenőrzésük alatt álló több területen betiltották a gyermekek beoltását, s az egyik körzetben már meg is jelent a fertőző gyermekbénulás - erősítette meg a kabuli egészségügyi minisztérium pénteken.


Ismét megjelent Afrikában a fertőző gyermekbénulás

Ismét megjelent Afrikában a poliovírus okozta fertőző gyermekbénulás, jóllehet az elmúlt két évben egyetlen esetet sem jelentettek - közölte az Egészségügyi Világszervezet pénteken Genfben.


Öt év után ismét megjelent a járványos gyermekbénulás vírusa Indiában

Öt év után ismét megjelent a járványos gyermekbénulás vírusa Indiában, arra késztetve a dél-indiai Telangána szövetségi állam hatóságait, hogy egészségügyi riasztást adjanak ki a fővárosban, Haidarábádban.


Új gyermekbénulás elleni védőoltás

Lecserélik a gyermekbénulás elleni vakcinát több mint 150 országban, a váltás fontos mérföldkő a veszélyes vírus elleni végső harcban - mondták az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) által indított kampány szakemberei a BBC Newsnak.


Nincs gyermekbénulás-járvány Ukrajnában

Nincs gyermekbénulás-járvány Ukrajna magyarok lakta térségében, és szükségállapotot sem rendeltek el Kárpátalján - írta a beregszászi konzulátustól kapott információkra hivatkozva a Magyar Nemzet csütörtökön.


Visszatért a gyermekbénulás vírusa Európába

Megfertőződött két gyermek a gyermekbénulásért felelős polio vírussal Délnyugat-Ukrajnában, s ezzel öt év után újra felütötte fejét a kór Európában - közölte a genfi székhelyű Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán.


Megtámadtak egy rendőrt Pakisztánban, aki gyermekbénulás elleni védőoltást végző szakembereket kísért

Fegyveresek támadtak szerdán egy rendőrre Pakisztán délnyugati részén, aki gyermekbénulás elleni védőoltást végző egészségügyi csoportot kísért. A biztonsági erők tagja belehalt súlyos sérüléseibe - számoltak be szerdán a hatóságok.


WHO: a fatvák miatt is terjed a gyermekbénulás a muzulmán világban

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a szélsőséges vallási rendeletek (fatva) nagyban hozzájárulnak a gyermekbénulás terjedéséhez a muzulmán világban - írja az al-Ahrám egyiptomi napilap hétfői számában.


Három éve nem jelentettek járványos gyermekbénulást Indiából

Három éve nem jelentettek járványos gyermekbénulást Indiából - közölte hétfőn a gyermekbénulás felszámolását célul kitűző Global Polio Eradication Initiative (GPEI) nevű szervezet.


1 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop