ÚJ

Fuldoklik a gyermek. Mit tegyünk?

Vajon megakadályozhatók-e a fulladásos esetek? Mit lehet tenni, ha a gyermek hirtelen fuldoklani kezd?


Meghalt egy versenyző egy amerikai hotdogevő-viadalon

Tragikusan végződött egy függetlenség napi hotdogevő-verseny az Egyesült Államokban, egy versenyzőnek torkán akadt a falat, és a férfi megfulladt.


Veszélyes anyagok a gyerekruhákban

Veszélyes vegyi anyagot talált vezető ruhamárkák gyermekeknek gyártott ruháiban és cipőiben a Greenpeace - közölte a környezetvédő szervezet az MTI-vel.


Tíz perc lehet a határ a vízben elmerült gyerekeknél

Egy évtizeddel a "csaknem" vízbe fulladást követően a túlélő gyerekek nagy többsége jól van, életminősége hasonló, mint a halálközeli élményt át nem élt kortársaiké - állapították meg finn kutatók.


Balesetek és megelőzésük kisdedkorban

Nagyon körültekintően kell a baleseteket megelőzni! A konnektorokat védődugasszal kell ellátni, az ablakot célszerű berácsozni az emeleti lakásban.


Paracetamol mérgezés

Több mint 100 paracetamol tartalmú készítmény kapható vény nélkül. Sok készítmény van forgalomban folyadék, tabletta és kapszula formájában gyermekek számára. A paracetamol nagyon biztonságos gyógyszer, de nem ártalmatlan. Nagy mennyiségű paracetamol túlterheli a májat, így az nem képes lebontani a gyógyszert ártalmatlan köztitermékekké. Ennek következményeként a májat súlyosan károsító mérgező anyag termelődik. A paracetamol mérgezés a serdülőkort még el nem ért gyermekekben ritkán halálos kimenetelű; ennek oka nem teljesen érthető. Tizenkét évesnél idősebb gyermekeknél, a felnőttekhez hasonlóan, túladagolás esetén fennáll a májkárosodás kialakulásának veszélye


Ólommérgezés (gyermek)

Az ólommérgezés általában idült betegség. Néha a tünetek időszakosan kiújulnak. A károsodás, így a gyermekek intellektuális károsodása és a felnőttek súlyosbodó vesebetegsége tartós lehet.


Vasmérgezés (gyermekkorban)

Gyakran alkalmaznak vasat tartalmazó vitaminkészítményeket, amelyek sok háztartásban megtalálhatók, ezért a vas-túladagolás enyhe esetei gyakoriak. A vas túladagolása azonban lehet súlyos vagy halálos. Vasat tartalmaznak felnőtteknek és gyermekeknek készült multivitamin készítmények. A gyermekek számára készített vitamin rágótabletták vastartalmát biztonságos előírások szabályozzák a dobozban forgalomba hozható tabletták számának korlátozásával.


Mérgezés - szénhidrogén

A szénhidrogének (csak szénből és hidrogénből álló szerves vegyületek) gyakran a petróleumban, a természetes gázokban és a szénben fordulnak elő. Minden évben több, mint 25000 öt év alatti gyermek mérgeződik petróleumpárlatok (benzin, kerozin és festékhígítók), halogénezett szénhidrogének, így például széntetraklorid (száraz takarító folyadékokban és oldószerekben) és etilén diklorid (festék leszedők) lenyelésének következtében.


Aszpirin mérgezés

Aszpirin vagy hasonló gyógyszerek (szalicilátok) használata gyermekeknél és tizenéveseknél általában a Reye-szindróma kialakulásának veszélyével fenyeget. Ezen gyógyszerek használata azonban bizonyos betegségek kezelésében, így például juvenilis reumatoid artritiszben indokolt lehet.


1 |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop