ÚJ

Fabry-kór

A Fabry-kór ritka, öröklődő rendellenesség, ami az egyik fajta zsíranyagcsere-termék, a glikolipid felhalmozódásához vezet. Mivel a hibás gén az X-kromoszómán helyezkedik el, a betegség csak férfiakban fejlődik ki teljesen, mivel nekik csak egy X-kromoszómájuk van.


Alfa1-antitripszin hiány

Az alfa1-antitripszin hiány lényege az alfa1-antitripszin örökletes hiánya, ami tüdő- és májbetegséget okoz.


Új inhalációs antibiotikumot engedélyezett az FDA a cisztikus fibrózis ellen

SEATTLE - Sok más tizenéves társához hasonlóan Brett Barker is szeret sportolni. Egy új, cisztikus fibrózis elleni gyógyszernek köszönhetően a fiú mostantól együtt sportolhat társaival.


Egy ritka betegség közelebb viszi a kutatókat a cisztikus fibrózis gyógyításához

A The New England Journal of Medicine július 15-i számában megjelent egy cikk egy ritka genetikai betegségről, amely rávilágít arra, hogy a só és a folyadék mozgása a tüdőfelületen központi szerepet játszik a tüdő normális működésének fenntartásában.


Nemrégen a gyerekek nagy részét már csecsemőkorban elvesztettük

A mucoviscidózis (cisztás fibrózis) olyan örökletes betegség, amelyben egy genetikai hiba következtében az összes külső elválasztású mirigy váladéka besűrűsödik. A sűrű váladék következtében elsősorban a légutak és az emésztőrendszer betegszenek meg, így a betegek általában köhögés, hörghurutok, tüdőgyulladás, fejlődésbeli elmaradás, gyakori laza, emésztetlen székletürítés miatt kerülnek orvoshoz.


| 2
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop