Mikor vigyük a gyereket a sürgősségi osztályra?

Ha kisgyerekről van szó, a legjobb, ha a szülő az ösztöneire hallgat. Mindig a szülő döntse el, szüksége van-e a gyereknek azonnali orvosi ellátásra.

gyerek, betegség, sürgősség, kórház | InforMed Hírek16   InforMed | Dobos, L.Ha kételyek merülnének fel, vigyék be a gyereket . Ha valami gond van, elég besietni vele a kórházba, de ha nagyon nagynak ítéljük a bajt, hívjuk ki a mentőket.

Bár jó, ha alapvetően az ösztöneinkre hallgatunk, vannak bizonyos egyértelmű esetek, amikor biztos, hogy mielőbb a sürgősségin van a kisgyerek helye.

1. Merev nyak, kiütés, láz

Ezek a tünetek meningitiszre, agyhártyagyulladásra utalhatnak.

2. Ha lázas az újszülött

A 3 hónaposnál fiatalabb csecsemőt, ha a láza 37,5-nél magasabb, mindenképpen lássa orvos, mert a láz fertőzés vagy agyhártyagyulladás jele lehet.

3. Fejsérülés eszméletvesztéssel, zavartsággal, fejfájással és hányással

Ezek a tünetek is mindenképpen azonnali orvosi ellátást igényelnek.

4. Égés

Ha a megégett terület nagyobb, mint a gyerek tenyere, ha mély vagy elszíneződött, netán vegyszer okozta marás, azonnal vigyük a gyereket a sürgősség osztályra. Különösen veszélyes ha a kéz, a nemi szervek vagy az arc ég meg.

5. Erős hasfájás

A kínzó hasfájás azonnali ellátást igényel, például ha a has puffadt, tapintásra érzékeny, vagy vér van a gyerek székletében. Az alhas jobb oldalán jelentkező fájdalom vakbélgyulladásra utalhat.

CNN
| gyerek, betegség, sürgősség, kórház
2019-02-01 13:29:09


A gyerekápolás házi „gyógyszerei”

A kisgyermekes anyák gyakran osztják meg egymással a különféle házi praktikákat, sokszor úgy tűnik, a kamrában jobb gyógyszerek vannak, mint a patikában.


Brooklynban kötelező a kanyaró elleni oltás

New York város illetékesei egészségügyi szükségállapotot rendeltek el a terjedő kanyarójárvány miatt, Brooklyn egyes részein pedig büntetés terhe mellett kötelezőv...


Újabb sikeres műtét a sziámi ikreken

A két és féléves Rabia és Rukia sikeresen átesett a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátum rendszer beültetésén dr. Pataki Gergely plasztikai sebész,...


Mikor vigyük a gyereket a sürgősségi osztályra?

Ha kisgyerekről van szó, a legjobb, ha a szülő az ösztöneire hallgat. Mindig a szülő döntse el, szüksége van-e a gyereknek azonnali orvosi ellátásra.


Budapesten a bangladeshi "sziámi ikrek"

A fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár, akiknek a szétválasztását a világon egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata vál...