ÚJ

Alváshoz kapcsolódó problémák okozzák több mint háromezer csecsemő halálát Amerikában

Különböző alváshoz kapcsolódó problémák, köztük a hirtelen csecsemőhalál szindróma (SIDS) és a véletlen fulladás évente mintegy 3500 csecsemő halálát okozza az Egyesült Államokban - erről adott hírt kedden az amerikai járványügyi központ (CDC).


A bölcsőhalál egyik oka

A hirtelen csecsemőhalál (Sudden Infant Death Syndrome, SIDS) az esetek felében akkor következik be, amikor a csecsemő egy ágyban alszik szüleivel, és gyakran kapcsolatba hozható a szülők alkohol- vagy gyógyszer és drogfogyasztásával.


Bölcsőhalál: új ajánlások

Az amerikai gyermekorvosi akadémia (AAP) 2011 óta először közölt a bölcsőhalál megelőzésére új ajánlást a Pediatrics gyermekorvosi folyóirat aktuális számában.


A bölcsőhalál gyakoribb a hegyekben

A nagy tengerszint feletti magasságokban élő babáknál nagyobb a hirtelen csecsemőhalál szindróma (SIDS), vagyis a bölcsőhalál kockázata - állapította meg egy amerikai tanulmány.


Az együttalvás a hirtelen csecsemőhalál leggyakoribb oka

Az együttalvás a hirtelen csecsemőhalál, vagyis a bölcsőhalál leggyakoribb oka - állapította meg egy új amerikai tanulmány.


Ne aludjunk együtt a csecsemővel!

Egy újabb vizsgálat szerint azok a csecsemőket, akik együtt alszanak valamelyik szülővel, nagyobb valószínűséggel fenyegeti a hirtelen csecsemőhalál, mint azokat, akik külön ágyban alszanak.


Az anyák alkoholfogyasztása összefügghet a hirtelen csecsemőhalállal

Majdnem minden hatodik hirtelen csecsemőhalál az anya terhesség alatti, vagy nem sokkal az utáni nagymértékű alkoholfogyasztásával lehet összefüggésben - derült ki egy ausztrál tanulmányból.


Még mindig létező kockázat a hirtelen bölcsőhalál

Még mindig jelen van a bölcsőhalál kockázata az Egyesült Államokban: a véletlen fulladás megelőzését célzó kampány hatására a szülők már jobban odafigyelnek a csecsemők biztonságos lefektetésére, ám az esetek számában tapasztalt visszaesés megtorpant az utóbbi években, és a balesetek egy részét továbbra is meg lehetne előzni - figyelmeztetnek a szakemberek.


Hogy aludjon a baba?

A csecsemőknek kemény matracon, hátukon fekve és lehetőleg szüleikkel közös szobában kellene aludniuk ahhoz, hogy megelőzhetővé váljanak a bölcsőhalálhoz hasonló esetek - áll az amerikai gyermekgyógyászok legfrissebb útmutatójában.


A túlságosan puha alvókörnyezet növeli a csecsemők véletlen fulladásának kockázatát

A párnákkal, paplanokkal és egyéb pihe-puha "védőfelszerelésekkel" kibélelt fekvőhely növelheti a csecsemők hirtelen fulladásának, illetve a bölcsőhalálnak a kockázatát - figyelmeztetnek a szakemberek.


1 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop