ÚJ

Ellenvélemények a hirtelen bölcsőhalál szindrómáról szóló AAP ajánlást illetően

Számos szervezet kifejezte aggodalmát az Amerikai Gyermekgyógyász Társaság (AAP) által kiadott, a bölcsőhalállal (SIDS) foglalkozó ajánlásokkal kapcsolatban.


Ajánlások a hirtelen csecsemőhalál megelőzésére

A hirtelen csecsemőhalál gyakran álmában éri a babát, és magyarázatot általában nem ad rá sem a boncolás, sem a helyszín vizsgálata. 1992-ben 4660 hirtelen csecsemőhalál történt az Egyesült Államokban, és bár 2002-re ez a szám 2295-re esett, a szakemberek szerint ez még mindig nagyon sok, és tenni kell ellene.


Génhiba okozhatja a bölcsőhalált

A hibás gént elsősorban az amerikai amish közösség tagjai hordozzák, de előfordulhat más népességekben is, mondja dr. Dietrich Stephan, a Translational Genomics Research Institute kutatója.


Hirtelen csecsemőhalál szindróma

A hirtelen csecsemőhalál szindróma látszólag egészséges csecsemők hirtelen váratlan halála. A hirtelen csecsemőhalál szindróma a leggyakoribb halálok két hetes és egy éves kor között. Minden 2000 csecsemő közül hármat érint, legtöbbször alvás közben.


Hirtelen csecsemőhalál - melyek a rizikófaktorok?

A hirtelen csecsemőhalál megelőzésére széleskörű kampányt indítottak Norvégiában a kilencvenes évek elején.


Hirtelen csecsemőhalál: segítenek a monitorok?

A hirtelen csecsemőhalál megelőzésére légzésfigyelő monitorokat szoktak használni, de ezek hasznossága kérdéses.


Éjjel jönni veszélyesebb

Az éjjel "napvilágra" jövő gyerekek nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint a nappal születő társaik.


A hirtelen csecsemőhalál és Helicobacter pylori

A hirtelen csecsemőhalál összefüggésben van a felnőttekben peptikus fekélyt okozó Helicobacter pylori baktériummal. Lübecki kutatók majd mindegyik, bölcsőhalálban meghalt gyermek gyomrában vagy tüdejében ki tudták mutatni a kórokozót.


Mi okozza a bölcsőhalált?

Egyes csecsemőkben, akik a bölcsőhalál (vagy SIDS) következtében váratlanul és minden kézzelfogható ok nélkül haltak meg, bostoni kutatók legújabb vizsgálatai szerint az agynak az a területe sérült, amely a vér széndioxid szintjét érzékeli. A eredmény talán magyarázatot arra, miért volt sikeres az az ötéves kampány, melynek során arra buzdították a szülőket, hogy háton fekve altassák a csecsemőket: a kampány hatására 38 százalékkal kevesebb SIDS-es halálesetet regisztráltak az Egyesült Államokban.


Koffein, vattapaplan - újabb adatok a bölcsőhalálról

Azok a terhes nők, akik sok kávét vagy más koffeintartalmú italt fogyasztanak, nagy veszélynek teszik ki csecsemőjüket, olvasható egy új tanulmányban.


| | 3
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop