ÚJ

Kenguru módszer koraszülötteknél

Évtizedekkel később is profitálnak a szüleikkel megtapasztalt intenzív testi kontaktusból a koraszülött babák egy kolumbiai kutatás szerint.


Bölcsőhalál: új ajánlások

Az amerikai gyermekorvosi akadémia (AAP) 2011 óta először közölt a bölcsőhalál megelőzésére új ajánlást a Pediatrics gyermekorvosi folyóirat aktuális számában.


Speciális műtéttel mentettek meg egy veszélyeztetett ikerpárt Pécsen

Egészségesen jött világra a napokban Pécsett az a veszélyeztetett ikerpár, amelynek tagjain júniusban - a magzatok 22 hetes korában - az anyaméhen belül végeztek el speciális életmentő műtétet a baranyai megyeszékhely szülészeti klinikáján - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szerdán az MTI-vel.


Továbbra is kevés az anyatej

Budapesten jelenleg 25 anya vállalkozik arra, hogy anyatejet adjon le gyűjtőállomásokon, holott legalább háromszor-négyszer ennyire lenne szükség ahhoz, hogy teljesen kielégítsék a rászoruló csecsemők anyatejigényét - nyilatkozta a Magyar Nemzet csütörtöki számában Tasi Zsuzsanna, a Heim Pál Gyermekkórház által működtetett Anyatejgyűjtő Állomás vezetője.


A koraszülöttek körül tevékenykedőket egyesíti a Melletted a helyem Egyesület

Az újonnan alakult Melletted a helyem Egyesület azért jött létre, hogy elsőként egyesítse a koraszülöttek körül tevékenykedő szakorvosokat, nővéreket, az érintett szülőket és a civileket - közölték a szervezet képviselői szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.


A bölcsőhalál gyakoribb a hegyekben

A nagy tengerszint feletti magasságokban élő babáknál nagyobb a hirtelen csecsemőhalál szindróma (SIDS), vagyis a bölcsőhalál kockázata - állapította meg egy amerikai tanulmány.


Gyakrabban szűrik majd a csecsemőket

A korábbi három alkalom helyett a most kidolgozott új csecsemőszűrési módszernek köszönhetően a jövőben hatszor végez majd szűrést a védőnő a baba egyéves koráig. A program már tavasszal elindul - tudta meg a Magyar Nemzet Czeizel Barbarától, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetőjétől.


Egyre több kisfiú születik rendellenes nemi szervvel

Egyre több kisfiú születik rendellenes nemi szervvel egy svéd kutatás szerint. A tudósok úgy vélik, a környezetszennyezés okozta hormonális zavarokkal és a mesterséges megtermékenyítéssel is magyarázható a növekedés.


Évente 70 gyermeket mentenek meg a vakságtól a Semmelweis Egyetemen

Egyedülálló módon végzik a koraszülöttek szemészeti szűrését és mentik meg évente 70 gyermek látását a SE Szemészeti Klinika és a Peter Cerny Alapítvány közös Csecsemő-Szem-Mentő Programjának keretében – mondta dr. Maka Erika gyermekszemész, a Szemészeti Klinika Gyermekszemészeti Osztályának vezetője.


Az együttalvás a hirtelen csecsemőhalál leggyakoribb oka

Az együttalvás a hirtelen csecsemőhalál, vagyis a bölcsőhalál leggyakoribb oka - állapította meg egy új amerikai tanulmány.


| 2 | | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop