ÚJ

Az apa alkoholfogyasztása is károsítja a magzatot

Az apa alkoholfogyasztása is károsítja a magzatot, nemcsak az anyáé - állapították meg állatkísérleteik során dél-koreai kutatók.


Hamvasztása előtt felsírt a csecsemő

Közvetlenül hamvasztása előtt felsírt egy halottnak nyilvánított csecsemő szerdán Kínában. Az egyhónapos fiút azonnal visszavitték az anhuji tartományi gyermekkórházba.


Hatvanhat éves korában derült ki egy férfiról, hogy valójában nő

Hatvanhat éves korában derült ki egy hongkongi férfiról, hogy valójában nő, és ritka betegségben szenved.


Ne aludjunk együtt a csecsemővel!

Egy újabb vizsgálat szerint azok a csecsemőket, akik együtt alszanak valamelyik szülővel, nagyobb valószínűséggel fenyegeti a hirtelen csecsemőhalál, mint azokat, akik külön ágyban alszanak.


Túl van az életveszélyen az alkoholmérgezéssel világra jött baba

Túl van az életveszélyen egy baba, amely 4,5 ezrelékes véralkoholszinttel született kedden Lengyelországban.


Indiában hal meg a legtöbb újszülött a világon

Abszolút számokat tekintve Indiában, arányaiban pedig Fekete-Afrikában hal meg a legtöbb újszülött a világrajövetele utáni első 24 órában: a szubkontinensen évente csaknem 310 ezer baba nem éli túl az első napot - közölte kedden a Save the Children nevű szervezet.


Az anyák alkoholfogyasztása összefügghet a hirtelen csecsemőhalállal

Majdnem minden hatodik hirtelen csecsemőhalál az anya terhesség alatti, vagy nem sokkal az utáni nagymértékű alkoholfogyasztásával lehet összefüggésben - derült ki egy ausztrál tanulmányból.


Egyre több súlyosan éretlen koraszülött marad életben

Emelkedés várható a súlyos fogyatékossággal élő gyerekek számában, miután egyre több éretlen újszülöttet sikerül életben tartani, ám eközben csekély előrelépés történt a nagyon éretlen babák hosszú távú egészségének javításában - közölték szerdán brit neonatológus szakemberek.


Megváltoztatja az agy szerkezetét a magzatkori alkoholhatás

Különböző orvosi képalkotó módszerekkel is kimutatható változás történik azoknak a gyerekeknek az agyi szerkezetében és anyagcseréjében, akik magzatkorukban alkohol hatásának voltak kitéve - állapították meg lengyel kutatók, akik eredményükről az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság (RSNA) éves tudományos ülésén számoltak be.


Kilencből egy gyerek koraszülöttként jön világra

Világszerte minden kilencedik gyerek koraszülöttként jön világra - derül ki a The Lancet című orvosi folyóirat legújabb számában közzétett tanulmányból, amelyben 65 ország mutatóit elemzik a kutatók.


| | 3 | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop