ÚJ

A túlságosan puha alvókörnyezet növeli a csecsemők véletlen fulladásának kockázatát

A párnákkal, paplanokkal és egyéb pihe-puha "védőfelszerelésekkel" kibélelt fekvőhely növelheti a csecsemők hirtelen fulladásának, illetve a bölcsőhalálnak a kockázatát - figyelmeztetnek a szakemberek.


Sorsközösség a PIC-ben

De mi is az a PIC? Ezt azok a kismamák tudják pontosan, akiknek idő előtt, kis súllyal születik meg várva várt kisbabájuk. - Perinatális Intenzív Központ: ez a hivatalos jelentése a PIC rövidítésnek - mondja Princzkel Erzsébet, a Szent János Kórházban működő központ vezető főorvosa.


A D-vitamin hiánya növeli az újszülöttek légúti fertőzéseinek kockázatát

Az újszülöttek D-vitamin szintje előrejelzi a kisgyerekkorban előforduló légúti fertőzések kockázatát, de az asztma kifejlődésének kockázatával nem függ össze - állapították meg amerikai kutatók.


Kólika csecsemőkorban

A kólika a csecsemők sírással és nyugtalansággal járó, hasi fájdalomként jelentkező rendellenessége.


A ventilátor csökkenti a SIDS kockázatát

Kisebb a hirtelen csecsemőhalál (SIDS) kockázata azoknál a babáknál, akik ventilátorral felszerelt hálószobában alszanak, állapították meg amerikai kutatók. A berendezés több mint 70 %-kal csökkenti a betegség előfordulását. Nyitott ablak mellett is csökken a rizikó, de nem ilyen kifejezett mértékben.


Megzavarodott agyi hírvivő a bölcsőhalál hátterében

Új bizonyítékokat találtak arra, hogy a hangulatért felelős agyi hírvivő anyag tehető felelőssé a látszólag egészséges csecsemők hirtelen haláláért.


Bölcsőhalál és a baktériumok

Brit kutatók úgy vélik, találtak egy olyan tényezőt, amely hozzájárulhat a bölcsőhalálhoz, ezek a baktériumok. A kutatók felhívják a figyelmet arra, hogy bár a SIDS-ben elhunyt babák szervezetében találtak baktériumokat (Staphyococcus aureust és E. colit), ez nem szükségszerűen jelenti azt, hogy a halálért a kórokozók a felelősek.


A bölcsőhalál kockázata

Daniel Rubens Seattle-i kutató és munkatársai 31, később SIDS-ben elhalt csecsemő hallásvizsgálati eredményeit tanulmányozták, és kiderült, hogy ezek a babák a jobb fülükön gyengébben hallottak, mint a kontrollcsoport tagjai


A gyermekülés veszélyes lehet

Na hagyjuk magára az autó gyerekülésében alvó kisbabát, mert leállhat a légzése, figyelmeztetnek új-zélandi kutatók. A problémát az okozza, hogy a gyerek fejét függőlegesen tartó és a normális légzést biztosító reflexek még nem alakultak ki teljesen.


Kételyek a hirtelen csecsemőhalál vizsgálatával kapcsolatban

Egy független újságíró komoly kételyeket vet fel egy korábbi, a hirtelen csecsemőhalált vizsgáló tanulmánnyal kapcsolatban. Az ügynek bírósági vonatkozásai is vannak.


| | | | 5 | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop