ÚJ

A középfülgyulladásról

A középfülgyulladás igen gyakori betegség, különösen azoknál a kisgyerekeknél, akiknek gyakran folyik az orruk. A kisgyerek náthája az esetek 61 százalékában fertőzéses középfülgyulladással végződik.


Forgalmas út mellett lakóknak és gyermekeknek kötelező a párásítás!

A forgalmas út mellett lakóknak, ahol gyermek van a családban, illetve a krónikus légúti betegségben szenvedőknek különösen fontos a megfelelő párásítás a lakásban – erre hívja fel a figyelmet Dr. Kovács Lajos, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekklinikájának pulmonológusa.


Nem fáj, mégis nagyothallást okozhat

Komoly következményei lehetnek a középfülgyulladásnak, ami a kisgyerekeknél visszatérő probléma a téli és tavaszi időszakban. Legtöbbször nagy fájdalommal és lázzal jár, de létezik olyan fajtája is, melynek nincs tünete, ám ha nem ismerik fel, maradandó hallásromláshoz vezethet.


Alig segít az antibiotikum a gyerekek fülfertőzésén

Alig hatékonyabb a gyerekek fülfertőzésének antibiotikummal való kezelése, mint amikor egyáltalán nem alkalmaznak kezelést - közölték amerikai kutatók.


Antibiotikumok és a visszatérő középfülgyulladás

Holland kutatók szerint az antibiotikumok ismételt szedése a középfül fertőzés kezelésére 20 százalékkal növeli a gyulladás kiújulásának kockázatát. A kutatók óvatosságra intenek a kisgyermekek antibiotikum kezelésében.


Mami, fáj a fülem! A középfülgyulladás kezelése

Gyermekkorban sok apróság küzd fülfájással és fülfolyással. A szülők rettegnek a felszúrástól, ám tartanak attól is, hogy nem károsodik-e, a kicsi hallása a sok gyulladás miatt. Mivel kezelhető és hogyan védhető ki a krónikussá válás?


Középfülgyulladás

Gyermekeknél - különösen hároméves kor alatt - a heveny középfülgyulladás igen gyakori betegség. Iskoláskorban ritkábban fordul elő, felnőttek pedig alig betegszenek meg.


Középfülgyulladás

A nátha szövődményeként alakul ki. A csecsemőkorban ez az egyik legveszélyesebb és leggyakoribb szövődménye a náthának. Ha sajnálatból vagy gondatlanságból nem szívják le az orrból a váladékot, és nem cseppentenek a baba orrába orrcseppet, igen nagy az esélye a középfülgyulladás kialakulásának.


Papilloma, juvenilis

A juvenilis papillomák a gége jóindulatú daganatai. A papillomákat vírusok okozzák, és általában egy év körüli gyermekekben fordulnak elő. A papilloma rekedtséget okozhat, és néha annyira súlyos, hogy meggátolja a beszédet és elzárja a légutakat.


Idegentest az orrban

Kisgyermekek gyakran dugnak idegentestet az orrukba. Néhány tárgyat könnyű meglátni és eltávolítani, másokat azonban olyan magasra tolhatnak fel, hogy azok szabad szemmel nem látszanak.


1 |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop