ÚJ

Makacs köhögés – a visszatérő hörgőgyulladás kezelése

Sokszor panaszkodnak az óvodát kezdő gyerekek szülei: "Épp hogy csak egypár napig van az óvodában, és máris újra ledönti valami a lábáról."


Makacs köhögés – a visszatérő hörgőgyulladás kezelése - II.

A "Makacs köhögés – a visszatérő hörgőgyulladás kezelése" című cikk folytatása.


Makacs köhögés – a visszatérő hörgőgyulladás kezelése - III.

A "Makacs köhögés – a visszatérő hörgőgyulladás kezelése" című cikk folytatása.


Nőtt az idén a csecsemőknél a járványos hörgőgyulladásos esetek száma, sok kisgyermeket Debrecenben ápolnak

Jelentősen nőtt az idén a csecsemőknél a járványos hörgőgyulladásos esetek száma, sok kisgyermeket Debrecenben ápolnak - tudta meg az MTI a Debreceni Egyetem (DE) gyermekklinikájának igazgatójától.


Nehéz az iskolakezdés, ha asztmás a gyerek

Az Amerikai Tüdőgyógyász Szövetség több ajánlást is kidolgozott olyan asztmás gyermekek számára, akiknek az iskolakezdésre és az influenza szezonra is fel kell készíteni.


A gyerek eb mellett egészségesebb

Egészségesebbek azok a gyerekek, akik olyan családban nőnek fel, amelyben kutya van, mint azok, akik ebmentesen cseperednek fel: kevesebb légúti betegség támadja meg őket - állítják finn orvosok.


Lázas, köhögő gyermekeink kezeléséről

Múlt hónapban beszámoltunk arról, hányszor lehet egy gyerek náthás a télen, és hogyan kezelhetjük. De mi van akkor, ha az egyszerű nátha lejjebb csúszik, és egy kiadós hörgőgyulladás lesz belőle? Kellő türelemmel és éber gondozással ilyenkor is megspórolhatjuk a lázcsillapítók és antibiotikumok nagy részét...


Téli napok egészségABCje

Természetes, hogy a gyerekek télen gyakrabban megfáznak, köhögnek. Ám természetes módszerekkel és kicsit több odafigyeléssel megelőzhetjük a betegséget, de legalábbis csökkenthetjük a kellemetlen tüneteket. Ábécésorrendbe szedett tippjeinkkel néhány tévhitet is szeretnénk eloszlatni!


Ha támad a nátha…

A hideg, téli napokon gyakrabban fordulnak elő hűléses, náthás megbetegedések. A szervezet első védelmi vonala, az orr és a torok nyálkahártyájának parányi csillói állandó csapkodással taszítják, hajtják kifele a szennyező anyagokat, a levegőben lévő vírusokat, baktériumokat. A csillóknak a szennyezett, vírusokkal fertőzött környezetben folyton túlmunkát kell végezniük. Nem csoda hát, ha időnként nem győzik a munkát, lecsökken a kórokozókkal szembeni ellenállás, az immunrendszer gyengül, és beköszönt a nátha… A megfázás nem mindig megelőzhető, de ha immunrendszerünket megerősítjük, könnyebben megbirkózhatunk a tünetekkel. Kutatások bizonyítják, hogy intenzív stressz idején nagyobb a megfázás valószínűsége is.


Tüdőgyulladás

Igen gyakran együtt jelentkezik a hörghuruttal vagy annak folytatásaként lép fel. Tüneteiben igen hasonlít az előbb tárgyalt betegséghez. Szintén igen gondos orvosi kezelést és ellenőrzést igényel.


1 |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop