ÚJ

Az allergiás ekcéma kezelése

Nem ritka, hogy a csecsemőket már a születést követő néhány héten belül tetőtől-talpig ellepi az elviselhetetlenül viszkető és nedvező kiütés. Az allergiás megbetegedések gyakorisága az utóbbi két évtizedben megsokszorozódott, ebben a nyugati életmód elterjedése jelentős szerepet játszik.


Ha gombás a baba...

Csecsemők és kiskorú gyermekek gyenge immunrendszerüknek „köszönhetően” különösen hajlamosak gombásodásra. Szerencsére a gombák csak ritkán veszélyesek, ám mindig kínzó tüneteket okoznak. Nézzük, mi minden segíthet!


Impetigo

A bőr felületes fertőzése, amely kezdetben hólyagos. Leggyakrabban gyermekek között fordul elő.


Seborrhoeás bőrgyulladás

Nem tekinthető igazán betegségnek, hiszen a legtöbb csecsemőnél kisebb-nagyobb mértékben jelentkezik 4-6 hetes kor körül. Elsősorban az arcon szaporodó számú, változó erősségű kiütések láthatók.


Koszmó

A koszmó esetén érdemes aktívnak lenni. A megelőzésére igen jól bevált módszer, hogy akár még az arcon megjelenő pattanások nélkül is, a hajmosást puha babakefével végezzék! Amikor pedig a pattanások jelentkezése már sejteti a koszmó kialakulását, akkor feltétlenül a fenti módszer szerint mossanak hajat.


A pelenkával fedett terület bőrgyulladása

Amikor az egész terület élénk rózsaszínű, akkor a legvalószínűbb ok a helytelenül megválasztott mosószer (bioaktív) vagy a Hypo használata.


A verejtékmirigyek körüli bőrgyulladás

Többnyire a nyakon, a törzs felső részén jelentkező kicsi, 0,5-1 mm átmérőjű, a verejtékmirigyek körüli bőrfelmaródás okozta kiütések.


Az összefekvő bőrfelületek kipállása

A testhajlatokban, főleg kövérebb, "hurkás", izzadékony csecsemőknél látjuk. Sokszor annyira felpuhul a bőr, hogy lehámlik a felső rétege.


Allergiás bőrjelenségek

Rendszerint ebben az életkorban jelentkeznek először a test legkülönbözőbb pontjain. Néha csak 1-2 halványvörös, 2 cm átmérőjű, érdesebb tapintatú foltot látunk, de kiterjedhet nagyobb területre is.


Szúnyogcsípés

Gyakran, még téli időben is jelentkezhetnek a kisebb csecsemők bőrén csípések okozta kiütések. Egészen másképp néznek ki, mint nagyobb korban.


1 |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop