Hirdetés

A pelenkával fedett terület bőrgyulladása

Amikor az egész terület élénk rózsaszínű, akkor a legvalószínűbb ok a helytelenül megválasztott mosószer (bioaktív) vagy a Hypo használata.

pelenka dermatitis |

Legyen egészséges a gyermekünk! 1997 ;   SubRosa Kiadó | Molnár, Z.

Mi a tennivaló ilyenkor? Gyorsan mosószert kell váltani, a tiszta pelenkákat is újra kell mosni és többször alaposan átöblíteni. A bőr gyógyulása hámlással fejeződik be.

Különösen nagyobb csecsemőknél fordul elő, főleg a fogzás időszakában, hogy a végbélnyílás környéke kivörösödik, akár ki is sebesedik. Ezt akkor látni leggyakrabban, ha a csecsemő tehéntejet iszik, és az édesanya igyekszik minél kevesebb cukrot tenni a baba tejébe, hogy ne hízzon annyira.

Az oka: ha nincs elég cukor a tehéntejben, akkor nem tudja a csecsemő megemészteni, és az erjedt széklet, ammóniatartalma miatt, nagyon hamar felmarja a vele érintkező bőrt. Ilyenkor nem lehet elégszer tisztába tenni a babát.

Mit lehet tenni? Ezis azt támasztja alá, hogy célszerűbb a veszélytelenebb tápszereket használni ebben a korban, de nagyobb baba esetén emiatt nem érdemes visszatérni a tápszerre, hanem ilyenkor átmenetileg megemelve a tej cukortartalmát, deciliterenként kb. 2 kávéskanálnyira, nagyon gyorsan meggyógyul a bőr. Addig viszont nyugtató és hámosító kenőccsel lehet a fájdalmat és a csípő érzést csökkenteni.

pelenka dermatitis

2003-01-06 22:16:41

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop